Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Szeptember 12. 09:44, péntek | Belföld
Forrás: http://www.met.hu/

KÜZDÜNK A VÍZÖZÖNNEL, ÉS MÉG NINCS VÉGE

KÜZDÜNK A VÍZÖZÖNNEL, ÉS MÉG NINCS VÉGE

Időjárási helyzet: Két cikloncentrum között

A pénteken a nap első felében főként északon még jelentős mennyiségű csapadékot okozó ciklon centruma fokozatosan távolodik, frontzónája északkelet felé helyeződik. Az Adria térsége felől újabb nyomási centrum fog kimélyülni, melynek csapadékzónája péntek késő este éri el a dunántúli tájakat.

Az ország északi és középső részén (Dunántúl északkeleti része, középső országrész, Északi-középhegység, Alföld északnyugati része) további jelentős mennyiségű, több helyen 20, helyenként 30 mm feletti csapadék várható a nap folyamán. A nap második felére már kevesebb helyen várható tartósabb csapadék, de legjobb eséllyel a Duna-Tisza közén, Alföld középső részein intenzívebb záporok, zivatarok kialakulhatnak, melyekhez lokálisan szintén társulhat felhőszakadás. Egy-egy zivatart viharos (70 km/h feletti) szélroham és jégeső is kísérhet.

Késő este délnyugat felől várhatóan újabb intenzív csapadékzóna éri el az országot, amiből szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon, főként a nyugatabbi tájakon valószínű jelentős mennyiségő csapadék.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.09.12. péntek éjfélig:

Hétvégére sem érdemes kirándulást szervezni, erősen felhős, túlnyomóan borult lesz felettünk az ég, és csapadékból továbbra sem lesz hiány. Időnként átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, és előreláthatólag északkeleten ritkulnak a záporok.

Ellenben az ország nagy részén szűnni nem akaró esőzésekre, sok helyen zivatarokra számíthatunk. Emellett szombaton a légmozgás is felerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. Vasárnapra már veszít erejéből a szél, néhol élénkül csak fel.

A hőmérsékleti kontraszt – a keleti és nyugati tájak között – megmarad. Napközben általában 15-26 fokig melegszik a levegő, szombaton keleten, északkeleten még lehet 27-28 fok. Hajnalban 12-17 fokig hűl a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: