Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 14. 07:23, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Kupát nyert és telefont vesztett

Kupát nyert és telefont vesztett

Története során először nyerte meg a Magyar Kupát a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata, miután a vasárnap déli döntőben, a Szőnyi úti BVSC uszodában 9-8-ra verte a Groupama-Honvédot.

Vincze Balázs vezetőedzőt olyan váratlanul érte a diadal, illetve az azt követő ünneplés, hogy amikor ruhástól vízbe dobták, mobil telefonja még ott lapult a zsebében, így egy ideig régi számán a gratulációkat sem fogadhatja.

Bár a Szeged az ősz folyamán már kétszer legyőzte az ob I-es címvédő Egert, ráadásul a Bajnokok Ligájában is százszázalékos teljesítménnyel áll, a Magyar Kupa az első trófea, amelyet megnyert, így a Szőnyi úton először ünnepelhetett a pólós koreográfiának megfelelően, közös fürdőzéssel. Vincze Balázzsal akkor beszélgettünk, amikor csurom vizesen partot ért.

– Edzőként először lehetett része hasonlóban, ezért kérdezem: felkészült rá, előzetesen kiürítette a zsebeit?
– Nem, a mobil telefonomat éppen most bányászom elő a zsebemből, és már látom is, hogy nem működik.
– Ellentétben a csapatával, amely 6-3-as hátrányból győzött. Mi volt a fordítás kulcsa?
– A hitünk. Az, hogy mínusz három gólnál sem estünk szét, játszottuk tovább a játékunkat.
– Kaptak is, mondhatni jutalmul egy olyan emberelőnyt az utolsó fél percben, amilyet pólóban ilyenkor már az íratlan szabályok alapján elvétve fújnak be. Egyetért ezzel?
– Mit mondhatnék erre? Túl vagyunk rajta, a kiállítást nem mi ítéltük meg, hanem a játékvezető, nekünk az volt a dolgunk, hogy belőjük, azt meg is tettük.
– Átvitt értelemben is igaz, hogy idén alig hibáznak ziccert. Ha minden ideálisan alakul, első trófeájukat mennyi követheti még a szezonban?
– Lépésről lépésre haladunk. A BL-rajton Belgrádban győztük le a Partizant, sikerült megvernünk az Egert is, a kupában bejutottunk a döntőbe, aztán megnyertük. Ez mind a munkánk visszaigazolása. De ezután is meccstől meccsig nézünk csak előre. A jövő hétvégén éppen a Honvédhoz megyünk a Kőér utcába, azt a mérkőzést tekinthetjük a mostani visszavágójának, majd a Bajnokok Ligájában a Vasas vendégei leszünk.

A női MK-döntőben vasárnap reggel még nagyobb meglepetés született: a BVSC Zugló Diapóló 9-8-ra legyűrte a toronymagas favorit Hungerit Szentest. Felvetettük a hazaiak trénerének, a közelmúltban még szövetségi kapitányként dolgozó Petrovics Mátyásnak, hogy ez volt az a siker, amelyre bizonyára még ő sem számított, mire azzal felelt: „Azt azért nem mondanám. A Szentes nagyon jó csapat, de már látótávolságon belül van, szerintem tízből háromszor megvernénk. Arra törekszünk, hogy ezt az arányt négyre, ötre tornásszuk fel.”
Addig is elég azonban – akár csak tízből háromszor is – a lehető legfontosabb szituációkban nyerni.
Például a Magyar Kupa fináléjában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.