Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2015. Augusztus 24. 14:37, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Külföldi sajtó Magyarországról - Német sajtó

Külföldi sajtó Magyarországról - Német sajtó

Az ARD országos közszolgálati televízió és Süddeutsche Zeitung című liberális német lap az európai menekültválsággal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

Az ARD a Világtükör című külpolitikai magazinműsorának vasárnap esti adásában beszámolt a Kétfarkú Kutya Párt plakátkampányáról. Az összeállítás szerkesztője, Susanne Glass úgy vélte, hogy a plakátokon megmutatkozó "finom humor és a retorikai csipkelődés" azt a célt szolgálja, hogy "felfedje Orbán miniszterelnök politikájának támadását az emberi jogok ellen".
http://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/weltspiegel/sendung/ungarn-mit-spass-gegen-orban-100.html
A Süddeutsche Zeitung a hétfői számában Cathrin Kahlweit szegedi keltezésű terjedelmes riportját közölte. A szerző szerint "egy bohózat a kerítés, amellyel Magyarország távol akarja tartanai a menekülteket", és az "eddigi egyetlen hatása az, hogy több embercsempész és több sebesült van".
A kerítés "a megtestesülése a magyar kormány tiltakozásának Európával szemben, amely Budapest érzése szerint magára hagyta" az országot, és a kerítés egyben "fenyegető gesztus" is, amelynek az az üzenete, hogy "legyen elég a népvándorlásból, legyen elég a gazdasági menekültekből" - vélekedett a Süddeutsche Zeitung szerzője.

Orbán Viktor tusnádfürdői beszédével kapcsolatban megjegyezte: "újdonság", hogy a kormányfő nemcsak felháborodást, hanem "megértést" is kiváltott, hiszen nem csak Magyarországon erősödik a "túlterheltség érzése a sok idegen miatt, akiket ellátni, elhelyezni, integrálni és oktatni kell vagy haza kell küldeni". Ugyanakkor "abszurd módon, vagy talán éppen azért, mert a magyarok belefáradtak kormányuk harcias retorikájába, növekszik körükben a segítőkészség" - írta Cathrin Kahlweit.

pbm \ kto \ hgp

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 14:04, péntek | Külföld

Szigorodik a KRESZ Romániában, ezentúl az erőszakos vezetést is büntetik

Romániában a kormány csütörtökön a közlekedési szabályok szigorításáról fogadott el rendeletet, amelynek alapján ezentúl a vezetői jog felfüggesztésével büntethetik az erőszakos járművezetőket.

2022. Január 28. 10:52, péntek | Külföld

A fertőzöttek száma 366,2 millió, a halálos áldozatoké 5,637 millió a világon

A világon 366 249 339 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 637 611 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai alapján.

2022. Január 28. 07:00, péntek | Külföld

Forgalmazásra ajánlotta a Paxlovid gyógyszert az Európai Gyógyszerügynökség

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Pfizer gyógyszeripari vállalat Paxlovid nevű, szájon át szedhető, koronavírus ellen kifejlesztett gyógyszer feltételes forgalomba hozatali engedélyének megadását javasolja

2022. Január 27. 17:03, csütörtök | Külföld

Norvégiában került elő egy 25 éve tengerbe dobott palackposta

Norvégiában került elő egy skót kislány 25 éve tengerbe dobott palackpostája.