Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Május 02. 12:21, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Közösségi közlekedési központot építene Bicske

Közösségi közlekedési központot építene Bicske

Megkezdődött a bicskei vasútállomás közösségi közlekedési központtá alakításának előkészítése, miután pénteken aláírták a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére vonatkozó szerződéseket.

MTI| 2012. április 27. |
A bicskei önkormányzat mintegy 100 millió forintot nyert az előkészítésre, amelynek egyetlen célja az intermodális vasúti és közösségi központ létrehozása Bicske városában és a kistérség vonzáskörzetében című projektjavaslat megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése.

Tessely Zoltán a város fideszes polgármestere az aláírást követően elmondta, a gazdasági válság, a növekvő üzemanyagárak és az elővárosi vonatközlekedés színvonalának jelentős javulása miatt egyre többen választják a tömegközlekedést az autó helyett.


Hangsúlyozta: mindez komoly gondokat okoz a parkolás terén. További probléma, hogy a vasútvonal kettészeli a települést, amelyet jelenleg egyetlen keskeny híd köt össze. Mindezek megoldását, a helyi és helyközi buszpályaudvar megépítését, fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítását várják a többmilliárdos fejlesztéstől, amelynek elnyeréséhez a megvalósíthatósági tanulmány alapfeltétel. A városvezetés szeretné mielőbb beadni a pályázatot, mert, mint a polgármester fogalmazott, "a források szűkösek".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén