Városlista
2021. március 1, hétfő - Albin

Hírek

2011. Augusztus 19. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Közérdekű keresetet indíthatnak a devizahitelesek

Közérdekű keresetet indíthatnak a devizahitelesek

Ha bizonyítható, hogy többek érdekei is sérültek, akkor mások mellet az ügyészség és a fogyasztóvédők is pert indíthatnak úgynevezett közérdekű keresettel.

Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, szerinte a devizahitelesek ügyében szóba kerülhet ez a megoldás.

Réti László kifejtette, hogy közérdekű keresetre úgynevezett fogyasztói szerződések esetében van lehetőség, ilyennek minősül a magánszemélyek bankkal kötött megállapodása.

Hozzátette: nem kizárt, hogy devizahitelesek indítsanak pert, ha konkrét ügyben érintett felperesek összefognak és együtt kezdeményezik azt. "Az én javaslatom az volt, hogy az adósok ne ezt tegyék, illetve ne kelljen ezt tenniük, hanem az erre jogosított szervek, aki lehet ügyész, miniszter vagy fogyasztói érdekek képviseletét ellátó szervezet előzze meg ezeket a tömeges, egyéni perléseket." - tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 01. 18:00, hétfő | Belföld

Növelte a lekötött Pfizer-vakcina mennyiségét Magyarország

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország, ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban

2021. Március 01. 16:08, hétfő | Belföld

Országosan védett lápot is érintett a fonyódi nádastűz

A Fonyód határában lévő berekben hétvégén leégett 127 hektárnyi nádas, amelynek 70-80 százaléka országosan is védett lápos

2021. Március 01. 14:04, hétfő | Belföld

Vesztegetéssel vádolnak egy volt iskolaigazgatót

Vesztegetéssel vádolja a Fővárosi Főügyészség egy fővárosi kéttannyelvű, ingyenes közoktatási intézmény egykori igazgatóját, mert a vád szerint több esetben pénzt kért külföldi szülőktől azért,

2021. Március 01. 12:01, hétfő | Belföld

Merkely: a jelenleg cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat

A járvány harmadik hullámában cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.