Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 28. 13:37, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Kötelező: százezernyi autós az utolsó pillanatban kapcsol

Kötelező: százezernyi autós az utolsó pillanatban kapcsol

Az autósok jelentős része idén is az utolsó napokra hagyja új kötelezőjének megkötését.

A harmincszázalékos baleseti adó hatásának ellensúlyozására csak azoknak van esélyük, akik biztosítást váltanak, így aztán a kotelezo.hu szakértői portál a kampány zárásáig hátralévő néhány napra is még 100-150 ezer autós rohamát jelzi előre. Ha valaki az utolsó pillanatban maga mondja fel régi szerződését, mindenképpen utólag is igazolható módon tegye ezt meg.

"A közkeletű elképzelésekkel szemben december 1-jéig csak a meglévő szerződés felmondásáról kell dönteni. Így azoknak is célszerű a következő néhány napban lépniük, akik csak a váltásban biztosak, az új biztosítóról még nem tudtak dönteni" - javasolja Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. "Az új biztosítónál csak december 31-ig kell megkötni az új biztosítást."

Annak az autósnak, akinek felmondása nem érkezik meg a törvényi határidőn belül a jelenlegi biztosítójához, az adott autóra a következő egy év során már csak ennél a biztosítónál rendelkezhet kötelezővel. Ha ennek ellenére egy másik biztosítóval köt szerződést, az a törvény értelmében érvénytelen lesz. Ezért célszerű a felmondásról időben gondoskodni és arról hivatalos visszaigazolást is szerezni. Ha alkuszon keresztül zajlik a folyamat, ez a visszaigazolás tőle fog automatikusan megérkezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére