Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 14. 14:12, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Komoly bejelentés előtt a hazánkban is tevékenykedő óriás

Komoly bejelentés előtt a hazánkban is tevékenykedő óriás

Az UniCredit vezérigazgatója hétfő délután, 16 órakor tart sajtótájékoztatót, amelyen – a forrás szerint – 3 éves stratégiai tervet jelent be Federico Ghizzoni.

Eszközértékét tekintve Olaszország legnagyobb bankja, a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező UniCredit várhatóan 7,5 milliárd eurós részvényesi tőkebevonást, több ezer fős létszámleépítést és a londoni értékesítési és kereskedési üzletág értékesítését jelenti be hétfői sajtótájékoztatóján – írta hétfőn a Reuters brit hírügynökség banki forrásokra hivatkozva.

Az Európai Bankhatóság számításai szerint az UniCreditnek mintegy 7,4 milliárd eurós pótlólagos tőkebevonásra van szüksége az európai vezetők által előírt szigorúbb banki tőkemegfelelési kritériumok teljesítéséhez. Az olasz jegybank mindazonáltal már engedélyezte mintegy 2,4 milliárd eurónyi hibridtőke beszámítását.

A forrás a hírügynökségnek elmondta: vélhetően 2012 első negyedévében kerülhet sor a részvénykibocsátásra, a tulajdonhányaddal rendelkező piaci szereplők 40 százalékos diszkontárfolyam mellett tennének be új tőkét a bankba.
A Reuters értesülései szerint a vezérigazgató bezárná londoni részvényértékesítési és kereskedési üzletágát, és világszerte 5 ezer fős létszámleépítést hajtana végre.

A források szerint a kisebb, kelet-európai leányvállalatok értékesítése is a tárgyalóasztalon van, bár Ghizzoni már többször hangsúlyozta: a török és a lengyel bankoktól nem válik meg az UniCredit.

Az UniCredit magyarországi tevékenysége változatlanul és biztonságosan folytatódik – erről a magyarországi UniCredit Bank tájékoztatta az MTI-t hétfőn. Mint közölték, a fiókhálózat bővítési terveiket egyelőre ugyan befagyasztották, de egyéb fejlesztéseik zavartalanul folynak. Közleményükben hozzáteszik: tevékenységük és ügyfeleik biztonságát az is szavatolja, hogy az UniCredit minden hazai és nemzetközi elvárást meghaladó, Magyarországon a második legerősebb tőkemegfelelési mutatóval rendelkező bank.

A pénzintézet hétfőn hozza nyilvánosságra harmadik negyedévi eredményeit. Az UniCredit papírjaival 4,42 százalékos pluszban kereskedtek hétfő reggel a milánói értéktőzsdén. Az elmúlt egy évben 49,34 százalékkal esett a bank részvényárfolyama.

Címkék: bankok, UniCredit

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.