Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Június 03. 15:30, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Kölcsön kocsival érkezett, lopott dolgokkal távozott

Kölcsön kocsival érkezett, lopott dolgokkal távozott

Több rendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a 47 éves monori férfival szemben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott Kaposváron több családi házba betört.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott tavaly októberi szabadulása után újabb bűncselekményeket követett el Monoron, mely miatt elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben. Miután a vádlott erről tudomást szerzett előbb egy Kaposvár környéki faluban, majd egy kaposvári garázsban rejtőzött el, utóbbi helyen tartotta fia élettársa az autóját. A vádlott februárban és márciusban kölcsön kérte a kocsit, mivel az volt célja, hogy azzal jár majd betörni, de erről a tulajdonosnak nem számolt be.

A vádlott ebben az időszakban öt családi házba tört be úgy, hogy az ingatlanok közelében leparkolt, majd feszítővassal a bejárati ajtót vagy valamelyik ablakot feltörte, és készpénzt, ékszereket, karórákat, illetve könnyen mozdítható és értékesíthető műszaki cikkeket lopott el. Előfordult, hogy az egyik családi házból két nagyméretű televíziót és egy házimozirendszert vett el több mint 300 ezer forint értékben, de a legkisebb zsákmánya is majd 40 ezer forint körüli értéket tett ki.

A vádlott a lopott dolgokat zálogházakban, illetve az interneten keresztül értékesítette, azonban a rendőrök több vevőt is felderítettek, a dolgokat lefoglalták, majd visszaadták eredeti tulajdonosuknak.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, korábbi elítélései miatt többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat a közúti járművezetéstől tiltsa el, mivel a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt.

Címkék: betörő, Kaposvár, Monor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére