Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 28. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kocsikat és épületet gyújtottak fel leszámolásként Cegléden – vádat emeltek ellenük

Kocsikat és épületet gyújtottak fel leszámolásként Cegléden – vádat emeltek ellenük

Vádat emelt a ceglédi ügyészség két férfival szemben, akik egyikük haragosainak autóit, illetve telephelyét gyújtották fel - tudatta Szabó Ferenc főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a két ceglédi férfi régóta egymás barátai voltak. Egyikük több emberre is haragudott Cegléden: neheztelt arra a rendőrre, aki egyik hozzátartozóját érintő házi őrizetet ellenőrizte, valamint másokra, akikkel anyagi vagy hivatalos eljárással kapcsolatos vitája volt.

A férfi rábírta barátját, valamint egy másik - a nyomozás során ismeretlenül maradt embert -, hogy álljon bosszút haragosain. 2014 szeptembere és 2016 februárja között öt kiszemelt ember személy-, vagy teherautóját gyújtották föl, az egyik sértettnek pedig a cége nagykőrösi telephelyén lévő épületet. A kocsik teljes mértékben
vagy nagy részükben kiégtek, üzemképtelenné, használhatatlanná váltak, a telepen kétmillió forint kár keletkezett.

A sajtóközlemény szerint a ceglédi ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta meg a két férfit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.