Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 25. 14:09, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Kobajasi zárta az élen a barcelonai tesztelést

Kobajasi zárta az élen a barcelonai tesztelést

Kobajasi Kamui volt a leggyorsabb a Formula–1-es kollektív tesztelés záró napján Barcelonában. A Sauber-istálló japán versenyzője 145 megtett körével is kiemelkedett a mezőnyből. A tesztelés a jövő héten folytatódik.

Kobajasi Kamui, a Sauber japán pilótája a csütörtök legjobbját, Pastor Maldonadót megelőzve az élen zárta a Formula–1-es csapatok barcelonai tesztjének utolsó napját. A tavaszias időben megtartott gyakorláson a japán pilóta 144 kört tett meg, azaz statisztikai szempontból minőségben és mennyiségben is a legjobb volt.

Ugyanakkor pár perccel a tréning zárása előtt autója megállt a 13-as kanyar előtt, és piros zászlókkal idő előtt véget vetettek a körözésnek. A Sauber-Ferrari eltakarítása után öt percük maradt a többieknek, többen is kihajtottak még a pályára.

Az élcsapatok pilótái közül Jenson Button volt a leggyorsabb, a McLarennel hosszabb távú menetet teljesített, a lágy gumikon is kifejezetten sok időt töltött egyhuzamban az aszfalton. A 2009-es világbajnokot a csütörtökön holt versenyben záró, ismét hasonló leggyorsabb kört elérő Felipe Massa, Mark Webber duó zárt.

A Ferrari először teljesített hosszú menetet, Massa összesen 103 kört tett meg a Circuit de Catalunyán. Michael Schumacher csütörtöki 127 körét Nico Rosberg pénteken felülmúlta a Mercedesszel, 139 megtett körével csak Kobajasitól maradt el. Időeredménye a 8. helyezésre volt elég, de teljesített sikeres versenyszimulációt, és a helyszíni jelentések szerint autója már-már olyan stabil a kanyarokban, mint a Red Bull és a McLaren...

A délelőtti szakasz egyetlen piros zászlós megszakítását Paul Di Resta okozta, a skót a kilences kanyarban kicsúszott a Force India-Mercedesszel. Miután megjavították a narancs-fehér-zöld négykerekűt, vissza tudott menni a pályára, és a harmadik legjobb időeredménnyel zárta a napot.

Az időeredmények terén a többiektől eddig jócskán elmaradó Caterham-istállóban Heikki Kovalainen délelőtt csupán 16 kört tett meg, mert ki kellett cserélni az autóban a Renault-motort. A finn pilóta délután igyekezett bepótolni az elmaradt köröket, s bár nagyobb megszakítás nélkül körözött, időeredményén nem javított sokat, az utolsó előtti Rosbergtől is három másodperccel elmaradt.

A Marussia a kerékfelfüggesztés meghibásodása miatt nem küldte ki a pályára Charles Picet, a francia újonc egy ideig izgalommal figyelte a csapat szerelőinek fáradhatatlan munkáját, de amikor az utolsó órában már nem össze-, hanem szétszedték az autót, és csomagolni kezdett a gárda, lemondott a napi száguldásról.

Jövő héten csütörtökön visszatérnek a csapatok, az utolsó kollektív tesztnek szintén Barcelona ad otthont, remélhetőleg mind a 12 csapat részt tud venni rajta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok