Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 02. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kivár a kormány a devizahitelesek ügyében

Kivár a kormány a devizahitelesek ügyében

Átfogó jogi megoldást készít a kormány a devizahitelesek megsegítésére - közölte Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter azt mondta: a kormánynak erre már megvan a maga terve, de azt csak akkor vezetik be, ha az intézkedések célját bírósági ítéletekkel sem lehet majd ellehetetleníteni. A miniszter megerősítette: a kormány célja, hogy a devizahitel, mint pénzpiaci termék úgy szűnjön meg, hogy közben a forinthitelesek se járjanak rosszabbul, mint a devizaadósok.

Sokan lakásuk eladásával szabadulnának meg devizaadósságuktól. Még többen vannak azonban, akik a kormány mentőcsomagjára várnak, ami megszületett ugyan, de még nem lép életbe.

A nemzetgazdasági miniszter egy gazdasági fórumon azt mondta: az eltérő bírói ítélkezések miatt egyelőre várnak az intézkedések bevezetésével. A jogi bizonytalanságot ugyanis a kormány egyedül nem tudja megoldani. 'Hiába hoz vagy hozna a kormány egy jó szakmai, gazdaságilag megalapozott döntést, amelyik figyelembe veszi a központi költségvetés és az állam teherviselő képességét, figyelembe veszi a bankok működőképességét, figyelembe veszi az ügyfelek érdekeit, hogy ha egyébként a következő hetekben vagy hónapokban olyan jellegű döntés születhet a bíróságok részéről, amely után támadhatóvá teszi a kormány döntését, akkor nem végeztünk semmilyen munkát' – nyilatkozta Varga Mihály.

A miniszter szerint további szakmai megbeszélésekre van szükség. Ezért a kormány konzultációt kezd a gazdasági szereplőkkel és a devizahitelesekkel. Arról nem beszélt, hogy mikor születhet megoldás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;