Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 03. 10:19, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kislányát fejre ejtette, kisfiát pedig úgy megrázta, hogy meghalt

Kislányát fejre ejtette, kisfiát pedig úgy megrázta, hogy meghalt

Gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés és halált okozó testi sértés miatt vádat emelt egy gyermeke halálát okozó recski férfi ellen a Heves Megyei Főügyészség.

A vádhatóság pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi 2015-ben Mátraderecskén lakott 18 éves élettársa szüleinél, ahol akkor még egyetlen kisgyermeküket nevelték. A kislányt először három hónapos korában kellett orvoshoz szállítani külső hatásra kialakult koponyaűri vérzéssel, majd két hónap múlva hasonló okok miatt ismét kórházba került. A gyermek állapotát az orvosok stabilizálták, majd hazamehetett.

Később az apa, hogy síró gyermekét megnyugtassa, ölbe akarta venni, de óvatlansága miatt a kislány kicsúszott a takaróból és fejjel előre a padlóra zuhant. Másnap került csak kórházba, ahol megállapították, hogy agyzúzódással járó koponyacsonttörést szenvedett, amely maradandó fogyatékosságot eredményező életveszélyes sérülés volt és azonnali műtétet igényelt. Emiatt a gyámhatóság a gyermeket hivatásos nevelőszülőnél, majd az anyai nagyszülőnél helyezte el.

Ezután a vádlott és élettársa Recskre költözött, ahol megszületett a második gyerekük. Egyik este a kisfiú felsírt, és mivel ez az apát idegesítette, megpróbálta lecsendesíteni. Ez nem sikerült, a férfi a türelmét elveszítve nagy erővel úgy megrázta, hogy a gyerek feje a szoba egyik berendezési tárgyához ütődött. A halkan síró fiút az apa az ágyba tette, csak hajnalban észlelték, hogy a csecsemő rosszul van, ezért bevitték az ügyeletre, de ott már csak a koponyasérülés következtében bekövetkezett halál tényét tudták megállapítani.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottra végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére