Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 08. 15:06, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Kiskorú gyerekével fuvaroztatta magát egy nő Zalában

Kiskorú gyerekével fuvaroztatta magát egy nő Zalában

Fiatal kora ellenére már többször el volt tiltva a vezetéstől az a 15 éves fiú, akit anyja vett rá újabb engedély nélküli közlekedésre, amikor egy ellenőrzésen ismételten lebukott

- közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel. Pirger Csaba az előzményekről azt közölte, a zalaegerszegi nő tavaly nyáron vette rá alig 15 éves fiát arra, hogy Zalaegerszegről személygépkocsival vigye el őt Padárra a rokonaikhoz. A nő tudta, hogy gyereke engedély nélküli vezetés és más szabálysértések miatt, sőt az eltiltás hatálya alatti újabb szabálysértése után kétszeresen is el volt tiltva a járművezetéstől.

A fiú ennek ellenére eleget tett anyja kérésének, de útközben egy igazoltatásnál ismét kiderült, hogy nincs jogosítványa, illetve büntetés hatálya alatt is áll. A Zalaegerszegi Járásbíróság eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt 25 ezer forint pénzbírságot szabott ki a fiúra, akit harmadszor is eltiltott a járművezetéstől.

A nő azzal, hogy ugyanazért már többször elmarasztalt fiát újabb szabálysértés elkövetésére vette rá, súlyosan veszélyeztette a gyermek erkölcsi fejlődését. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség ezért kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt a nő ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára