Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 06. 05:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

Kirobbant a botrány: évtizedes haragban áll egymással Ennio Morricone és Hans Zimmer

Kirobbant a botrány: évtizedes haragban áll egymással Ennio Morricone és Hans Zimmer

A hamarosan Budapesten is fellépő hollywoodi klasszis a pletykák szerint finoman szólva sincs jóban a Maestroval, kapcsolatuk már rég megromlott. Vajon mi állhat mindezek hátterében?

Tudvalevő, hogy a 91 éves Ennio Morricone rengeteg elvárást támaszt kollégái felé, már-már allűrnek is tekinthetők a különleges kérések. A lila színt például utálja. A Maestro viszont nemcsak a színek tekintetében táplál ellenszenvet: nagy riválisával, a hamarosan Budapestre is érkező Hans Zimmer zeneszerzővel sem ápol jó kapcsolatot.

Hollywoodi pletykák szerint a két klasszis rossz viszonya évtizedekre nyúlik vissza. Azt suttogják filmes körökben, hogy évtizedekkel korábban romlott meg a korábbi jó viszonyuk, bár egymás iráni szakmai tiszteletük látszatát a mai napig fenntartják. „A Maestro még egy turnét is szervezett Hans Zimmer állítólagos tiszteletére, mutatván, hogy konkurens zeneszerzőtársa mennyire inspirálta őt művészetében. De az értő fülek hallhatták a koncertek alatt, hogy Zimmer stílusának ellentétét vonultatta fel Morricone” - árulta el egy bennfentes, aki szerint egy filmzene záróakkordján vitatkozott össze a 91 éves legenda és Hans Zimmer, akinek hangzásvilága a történtek után új korszakot teremtett Hollywoodban, alkotásai hosszú évekre meghatározták a filmek drámai hangzásvilágait.

Olyan mesterművek köthetőek a nevéhez, mint az Oroszlánkirály, a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, A Da Vinci-kód, A sötét lovag, A kezdetek vagy a Csillagok között. Azonban a legkiemelkedőbb filmes zeneműve a 2018 januárjában 11 Oscar-jelölést kapott Christopher Nolan-féle Dunkirk filmzenéje.

Idén a hollywoodi legenda által színpadra álmodott mega koncertshow 2020. február 17-én lesz látható és hallható a Papp László Budapest Sportarénában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.