Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2012. Március 13. 07:13, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Kincsvadászok buktak le

Kincsvadászok buktak le

Régészeti lelőhelyet károsító, illegális kincsvadászokat értek tetten Újfehértónál; a két férfi ellen büntetőeljárás indult – közölte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrszolgálata hétfőn.

Habarics Béla, a fehérgyarmati Nyírség–Szatmár–Bereg Természetvédelmi Tájegység vezetője elmondta: az Újfehértó határában lévő, nyilvántartott régészeti lelőhelyen a Kulturális Örökségvédelmi Iroda munkatársa figyelt fel a múlt héten két emberre, akik fémkeresővel kutattak leletek után.

A helyszínre hívott természetvédelmi őrnek a két férfi régészeti kutatáshoz szükséges engedélyt nem tudott felmutatni, ezért az őrszolgálat munkatársa értesítette a rendőrséget, miközben a helyszínen visszatartotta őket, a náluk lévő fémkeresőkkel és a talált leletekkel együtt.

Az újfehértói őrs riasztott járőrei a kincsvadászokat előállították, és régészeti lelőhely károsítása miatt indult eljárás ellenük.

Habarics Béla elmondta: az őrszolgálat információi szerint a vizsgálat során a kincsvadászoktól további régészeti leletek is előkerültek, értékük meghaladja az egymillió forintot.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 16:00, hétfő | Kék hírek

Részegen vezetett kamiont egy sofőr az M1-es autópályán

A sávját sem tudta tartani, jobbra-balra kacsázva közlekedett egy részeg bolgár kamionos, akit a rendőrök az M1-es autópályán állítottak félre

2020. Augusztus 03. 09:58, hétfő | Kék hírek

Százötvennél több határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

154 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Augusztus 02. 09:52, vasárnap | Kék hírek

Gyilkosság történt Csepelen

Holtan találtak egy férfit Csepelen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) halált okozó testi sértés gyanújával nyomoz - közölte a rendőrség vasárnap reggel a honlapján.

2020. Augusztus 02. 06:07, vasárnap | Kék hírek

Nem akartak gyalogolni, ezért elvitték az autót, majd balesetet szenvedtek

A keszthelyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, vádemelést javasolnak egy 35 éves és egy 37 éves zalacsányi férfival szemben.