Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2017. Június 04. 19:47, vasárnap | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Kilenc embert lőtt agyon egy férfi egy orosz faluban

Kilenc embert lőtt agyon egy férfi egy orosz faluban

Kilenc embert lőtt le egy kerttulajdonosi összejövetelen egy férfi a hétvégén az oroszországi Tveri megyében található Redkino faluban.

A tömeggyilkosságot az orosz belügyminisztérium tveri részlege szerint Szergej Jegorov, az egyesület 45 éves, moszkvai illetőségű villanyszerelője követte el. A lövöldözés után Jegorov nem próbált meg elmenekülni és az őrizetbe vétele során nem tanúsított ellenállást.
A gyilkos áldozataival - négy nővel és öt férfival - egy Szajga típusú karabéllyal végzett. (Egy korábbi híradás három nőről és hat férfiról tudósított).

A TASZSZ hírügynökség úgy értesült, az egyik nővel azt követően végzett, hogy az megtagadta a saját sírja megásását. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint egy ötödik nőnek sikerült elrejtőznie a házban és túlélnie a mészárlást, ő hívhatta ki a rendőrséget.

Az orosz Nyomozó Bizottság azt közölte, hogy a férfi egy hétvégi házban, általa "kevéssé ismert társaságban" italozott, amikor a vendégek között szóváltás történt. A Komszomolszkaja Pravda című napilap úgy értesült, hogy az egybegyűltek kétségbe vonták az ejtőernyősöknél szolgált Jegorov katonatörténeteit. Az elkövető távozott a házból, de később fegyverrel tért vissza és tüzet nyitott. A lap szerint azzal a felkiáltással, hogy "most megmutatom, hogyan tudok lőni!".

A férfi korábban csak közlekedési kihágás miatt került összetűzésbe a törvénnyel.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 24. 14:07, vasárnap | Külföld

Enyhített a korlátozásokon Koszovó

A kedvező járványmutatók fényében a koszovói kormány vasárnaptól enyhített a korlátozásokon, rövidült a kijárási tilalom, hosszabb ideig tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek, és többen vehetnek részt a rendezvényeken

2021. Október 24. 11:14, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma 243,3 millió, a halálos áldozatoké több mint 4,943 millió a világon

A világon 243 337 931 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 4 943 041 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint.

2021. Október 24. 09:04, vasárnap | Külföld

A késő esti programokhoz védettségi igazolásra van szükség Szerbiában

Védettségi igazolásra van szüksége szombattól Szerbiában azoknak, akik 22 óra után szeretnének a vendéglátó- és szórakozóhelyek beltéri részében tartózkodni,

2021. Október 24. 07:00, vasárnap | Külföld

Visszautalják az első járványhullám idején kiszabott bírságokat Spanyolországban

Spanyolországban visszautalják az embereknek az első járványhullám idején, a korlátozások megszegéséért kiszabott bírságokat - számolt be a spanyol sajtó az ügyben felállított tárcaközi munkacsoport döntéséről szombaton.