Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Január 25. 07:08, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kihirdették a Magyar Borszakírók Körének nagydíjának győzteseit

Kihirdették a Magyar Borszakírók Körének nagydíjának győzteseit

Az egri és a soproni borvidék egy-egy borának ítélte oda a Magyar Borszakírók Köre a Magyar Bor Nagydíj 2018 elismerést - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón a debreceni Déri múzeumban.

A Magyar Borszakírók Köre harmadik alkalommal állította össze a hazai borok Super 12 listáját, és az azon szereplő tételek közül választották ki a Magyar Bor Nagydíj 2018 nyerteseit.

Az elismerést az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri leányka superior és a fertőrákosi Luka Pincészet 2015-ös Kékfrankos borának ítélték.

Kosárka József, a Magyar Borszakírók Körének elnöke, nemzetközi borakadémikus különlegesnek nevezte a Super 12 versenyt, amelynek keretében a borszakírók először több fordulón át leadott szavazataikkal rangsorolják az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesek.

A debreceni Déri Múzeum szombaton harmadik alkalommal ad majd helyet a borbemutatóval egybekötött díjátadó gálának, ahol a díjazottak átvehetik az okleveleket - jelezte Angi János múzeumigazgató.

Az idei rendezvényen 11 borvidék 19 pincészetének csaknem 60 borát lehet megkóstolni.

A rendezvényen jelen lesz a Holdvölgy (Mád), a Tornai Pincészet (Somló-hegy), a Káli Kövek Pincészet (Szentbékkála), a Tóth Ferenc Pincészet (Eger), a Gallay Kézműves Pince (Nyékládháza), a Kovács Nimród Winery (Eger), a Dobosi Pincészet (Szentantalfa), a Szászi Birtok, (Szent György-hegy), János van Beöthy (Csobánc-hegy), az Eszterbauer Pincészet (Szekszárd), a Thummerer Pincészet (Noszvaj), a Bock Pince (Villány), a Mészáros Borház (Szekszárd), a Gere Attila Pincészet, (Villány), a Balla Géza Pincészet (Arad), Luka Pincészet (Fertőrákos), a Stumpf Pincészet (Eger), a St. Andrea Pincészet (Eger) és a Schieber Pincészet (Szekszárd).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére