Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 27. 14:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Kihalt Vietnamban a jávai orrszarvú

Kihalt Vietnamban a jávai orrszarvú

A WWF és az International Rhino Foundation jelentése szerint kihalt Vietnamban az egyik legveszélyeztetettebb orrszarvúfaj, a jávai orrszarvú.

A szakemberek elmondása alapján az utolsó példányt orvvadászok ölték meg, hogy megszerezhessék a tülkét.

A szakértők ugyanakkor azt is hozzátették, hogy a bejelentés nem volt meglepő, mivel 2008 óta mindössze egyetlen egy észlelésről volt tudomásuk az országban. A becslések szerint mára mindössze 50 vadon élő példány maradt az egész világon, így az állat bármikor végleg kihalhat - írja a BBC Science and Environment News.

Nagy csalódás számunkra, hogy bár hatalmas összegeket fektettünk be annak érdekében, hogy megmentsük a vietnami orrszarvút, minden erőfeszítésünk hiábavaló volt. Az ország ezzel elvesztette természeti örökségének egy részét - mondta Tran Thi Minh Hien, a WWF vietnami igazgatója.

A szakértők egyébként azért ennyire biztosak abban, hogy az utolsó példányt pusztították el, mert már évek óta DNS mintákat vettek a Cat Tien Nemzeti Park területén begyűjtött trágyamintákból, és kiderült, hogy mind egyetlen példányhoz tartoznak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére