Városlista
2020. július 16, csütörtök - Valter

Hírek

2017. Október 14. 08:19, szombat | Belföld
Forrás: mti

Kigyulladt egy raktár a kál-kápolnai vasútállomáson

Kigyulladt egy raktár a kál-kápolnai vasútállomáson

Kigyulladt egy raktárépület szombat hajnalban Kál-Kápolna vasútállomáson, a tüzet már eloltották, de rövid ideig a vasúti közlekedést szüneteltetni kellett.

Hevesi Katalin, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője az MTI-nek elmondta: egy kétszáz négyzetméteres raktár gyulladt ki Kál-Kápolna vasútállomáson. Az épületben két gázpalack felrobbant.

A tüzet a füzesabonyi és a hevesi katasztrófavédelmi őrs, valamint az egri és a mezőkövesdi tűzoltók oltották el.

A szóvivő közölte: szakaszos áramtalanítást kellett végezni, ezért az oltás és az utómunkálatok idejére a vasúti közlekedés szünetelt, a sínpályákat keresztező közutat is le kellett zárni.

Két hajnali vonat közlekedését akadályozta a tűz - tájékoztatta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t. A Hatvanból Egerbe tartó személyvonat ötven, a Budapest-Keleti és Eger között közlekedő gyorsvonat pedig húsz perc várakozásra kényszerült.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 16. 13:07, csütörtök | Belföld

A Facebookon jelen lévő magyar kkv-k 87 százaléka aktív maradt a járvány alatt

A Facebookon jelen lévő kis- és középvállalkozások (kkv) 26 százaléka függesztette fel tevékenységét a koronavírus-járvány miatt január és május között, egyes országokban azonban több mint 50 százalékuk kényszerült erre;

2020. Július 16. 11:44, csütörtök | Belföld

Elmaradnak az augusztus 20-i nyilvános ünnepségek

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz

2020. Július 16. 08:51, csütörtök | Belföld

Megsemmisítették tűzszerészek a Bükön talált világháborús légibombát

Robbantással megsemmisítették a tűzszerészek azt a második világháború idejéből származó 250 kilogrammos légibombát, amit a Vas megyei Bükön találtak egy közművesítés alatt álló területen

2020. Július 16. 08:09, csütörtök | Belföld

Az idén is Kék Hullám Zászlókkal minősítették a balatoni strandokat

A Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen az idén a legtöbb pontszámot elért strand a gyenesdiási Diási Játékstrand lett - jelentették be szerdán a verseny díjátadó ünnepségén, Zamárdiban.