Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. December 31. 17:34, szombat | Sport
Forrás: mti

Keretet hirdetett az új vízipóló-kapitány

Keretet hirdetett az új vízipóló-kapitány

Kihirdette stábjának összetételét, illetve első keretét Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetség (MVLSZ) honlapjának szombati tájékoztatása szerint a sydneyi olimpiai bajnok - akit december 15-én nevezett ki az MVLSZ elnöksége - 20 játékossal kezdi meg január 5-8. között Szolnokon a munkát.

Ami a stábot illeti, Märcz Tamást Gerendás György és Németh Zsolt edzőként segíti, az orvosi feladatokat továbbra is Gábor Antal látja el, illetve marad a gyúró Illés Roland is a nemzeti együttes mellett.

"Nagyon kevés lehetősége van a válogatottnak az összetartásokra a bajnoki szezon végéig, ez a január eleje az egyik ilyen időszak, amit mindenképpen meg kell ragadni, hiszen legközelebb csak a februári Volvo Kupán tudunk találkozni, ahol gyakorlatilag azonnal meccseket játszunk. Nyitottabb és egy kicsit bővebb keretet állítottam össze, mint amit eredetileg terveztem, figyelembe vettem klub- és játékosérdekeket is. Szerettem volna kicsit elszeparálni a csapatot, ezért megyünk most Szolnokra" - közölte a kapitány, hozzátéve, csütörtökön este érkeznek a játékosok, pénteken és szombaton kettő, vasárnap délelőtt pedig egy edzés lesz.

"Vannak fontos játékosok, akik hiányoznak a mostani keretből, a legtöbbjükkel beszéltem. Remélem a jövőben számíthatok a részvételükre. Továbbra is az a legfontosabb cél, hogy a budapesti világbajnokságon a lehető legerősebb kerettel szerepeljünk majd" - fogalmazott Märcz Tamás.

A jelenlegi keret:
----------------
kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (DVSE), Nagy Viktor (Szolnok)
mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Zalánki Gergő (OSC), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő (Eger), Fülöp Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás, Vámos Márton (Szolnok), Kovács Péter, Török Béla (BVSC), Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás (Szeged), Tóth Márton (FTC)

Címkék: vízilabda, válogatott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.