Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Szeptember 18. 13:12, péntek | Helyi
Forrás: http://2060.blog.hu/

Kerékpárosok figyelem!

Kerékpárosok figyelem!

Fejér megyében 24 óra leforgása alatt öt olyan személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amelyben kerékpárral közlekedők érintettek. Négy esetben a biciklisek szabálysértése miatt következett be a baleset.

Egy 40 éves nő 2015. szeptember 14-én délelőtt Székesfehérváron, a Bakony utcában lévő kijelölt gyalogátkelőhelyen szabálytalanul indult el kerékpárjával és egy tehergépkocsinak ütközött. A biciklis nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy 34 éves helyi férfi Székesfehérváron, a Várkörút felől haladt kerékpárjával a Gáz utca irányába 2015. szeptember 14-én délután. Haladása során a parkoló szervizútján egy Suzuki típusú személygépkocsi elé hajtott. A biciklis a jármű motorháztetején átrepülve az útburkolatra esett és könnyű sérülést szenvedett.

Kápolnásnyéken, egy gyalogos akart átkelni a Fő utcán, azonban az úttestre lépés előtt nem győződött meg az átkelés veszélytelenségéről és egy kerékpárosnak ütközött. A gyalogos könnyű sérülést szenvedett.

Ugyanezen a napon Lovasberényben, egy 73 éves biciklis hagyta figyelmen kívül az elsőbbségadási kötelezettségét és egy kereszteződésben egy Chevrolet típusú gépkocsi hátsó ajtajának ütközött. A kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

Sárkeresztúron, a Kossuth Lajos utcában egy biciklis a járdán ütött el egy 21 éves gyalogost, majd a helyszínről elhajtott. A gyalogos nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a kerékpárosok és gyalogosok figyelmét a KRESZ szabályainak betartására, illetve arra, hogy az őket érintő balesetek esetén nagy a személyi sérülés bekövetkezésének kockázata.

A közúti közlekedés minden résztvevőjét arra kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek!

Forrás: http://2060.blog.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben