Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 03. 15:12, csütörtök | Helyi
Forrás: http://bicske.blog.hu/

Keleti Pályaudvar II. Bicske Nagyállomáson? - Műveleti terület Bicskén

Keleti Pályaudvar II. Bicske Nagyállomáson? - Műveleti terület Bicskén

Bicske vasútállomás 3. vágányán állították meg a Keletiből közlekedő különvonatot, amire ott vagy 500 menekült, köztük karon ülő gyerekek szálltak fel családjukkal abban a hiszemben, hogy a vonattal megindulnak Németországba.

Bicskén a bicskei rendőrkapitánysághoz tartozó állomány, készenléti egységek, a nemzetbiztonság, a polgárőrség dolgozott azon, hogy a menekültek a bicskei befogadó állomásra érjenek.

Amikor a félezer migráns vonatra szállhatott sok esetben érvényes, megvásárolt jeggyel, abban reménykedtek, hogy a vonat elhagyja Magyarországot. A vonatról Bicskén leszállítva tudták meg Magyarország hivatalos szándékát, vagyis hogy nekik a bicskei tábort jelölték ki.

Jelen voltunk, mikor megtudták és a "No Camp, No Camp" rigmusban tiltakoztak a táborba szállítás ellen, pedig buszt is rendeltek erre a feladatra.

Kis idővel később visszaszálltak a szerelvényre - rendőri segédlettel.

A rendőrök először tolmács segítségével - Ossamah doktor úr -, arról próbálták meggyőzni őket, hogy a tábor melletti füves területen várakozzanak, ahonnan előzőleg még a köveket is összegyűjtötték, hogy ne használhassák föl semmire.

A fűre azonban nem akartak kimenni attól tartván, hogy akkor még a vonatot is elviszik. Ekkor következett a vonatra szállás rendőri segédlettel. A területre a bicskei mentők is megérkeztek, egy mentős orvosi táskával ment végig a vonat mellett, hogy segítséget nyújtson.

A Bicskén veszteglő szerelvény egy részéről tombolás hallatszott, a rigmus jelentése, legyünk egységesek. A Germay, Gemany is hallatszott egy ízben.

A rendőrség, Ossamah doktor külön külön szállítmány palackos vizet hozott, utóbbinál némi eledel is volt. A nagy mennyiségű rendőri szállítmányt a Készenléti Rendőrség munkatársai és bicskei rendőr kollégák hordták ki a szerelvényekhez. Bicske városa szintén segít a vízellátásban.

A helyszínen Pálffy Károly polgármester elmondta, hogy hétfőn este hívott össze egy megbeszélést, ami a lehetőségre kívánta felkészíteni a munkatársakat.

Bálint Istvánné alpolgármester, aki korábban a bicskei menekülttáborban dolgozott, elmondta, hogy a patthelyzetet vélelmezi ő maga is, mert a menekültek nem akarnak itt maradni és mint ismert, a fellépés még nagyobb ellenállást fog válthat ki belőlük.

A Keleti II. bicskei helyszínén dolgozik a megyei kapitányság egyik vezetője is. Vörös Ferenc r. ezredes, rendőrségi főtanácsos rendőrfőkapitány-helyettes irányította az egységek munkáját.

A területen a teljes magyar sajtó képviselteti magát, a BBC munkatársa élő adásba jelentkezett. A területen olyan információs rendőri jármű is megjelent, ami képeket és hangokat rögzíteni, dokumentálni érkezett.

Az ellátásuk - beleértve a mosdókat - külön feladat lesz.

14 óra 40-kor kérdeztünk meg a szíriai férfit arról, hogy mit terveznek:
- Kitartunk. Ugyanúgy, ahogy a Keletiben is. Nem megyünk innen sehova, csak akkor, ha elhagyhatjuk Magyarországot.

izing /http://bicske.blog.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.