Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Augusztus 12. 08:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Keleten heves esőzésekre és tartós hőségre is készülni kell

Keleten heves esőzésekre és tartós hőségre is készülni kell

Több keleti megyében kedden is várhatók heves esőzések, de ezzel együtt tartós hőségre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedd reggel eljuttatott veszélyjelzés szerint a hőség miatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú, Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Utóbbi megyékben a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.
Mindemellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Mint írták: egy-egy intenzívebb zivatart 70 kilométer/óránál erősebb szél, jégeső és rövid idő alatt 20 milliméternél is több csapadék kísérhet.
Az előrejelzés szerint napközben helyenként - elsősorban az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúl északi felén - fordulhat elő zápor, zivatar, északnyugaton kisebb eső lehet. Északon a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, északnyugaton lehetnek tartósan felhős területek is. Délen ugyanakkor nagyrészt derült, száraz időre van kilátás. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 24, délkeleten 31 fok körül várható. Késő estére 18-25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.