Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 12. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kasszagondok és adóamnesztia

Kasszagondok és adóamnesztia

Egyelőre lóg a levegőben az a több tízmilliárdos tervezett költségvetési bevétel, amelyet a pénztárgépek Adóhivatallal való összekötéséből remél a kormány. A Világgazdaság értesülései szerint még mindig nem dőlt el, hogy milyen technikai módszerrel jönne létre az online kapcsolat, sőt, akár év végéig is elhúzódhat ennek a rendszernek a bevezetése. Az eredeti céldátum idén április 1-e.

Akkortól már az Adóhivatalnak gyakorlatilag az ország összes pénztárgépének mozgását online figyelnie kellene, és gyanús esetben ellenőriznie kéne az adott vállalkozást. A Világgazdaságnak nyilatkozott szakértő szerint erre a feladatra nem is alkalmas egyetlen rendszer, mert ma több mint kétszázféle pénztárgép üzemel Magyarországon. Kissé érthetőbben: ami elegendő egy zöldségesnél vagy garázsboltban, az nem felel meg benzinkúton vagy gyógyszertárban, a hipermarketek pedig megint másféle kasszarendszert használnak. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy az online kapcsolathoz elképzelhető, hogy a pénztárgépek cseréjére lesz szükség.

Közben a Magyar Nemzet arról ír: év elejétől törvény tiltja, hogy a kormány a jövőben adóamnesztiával csábítsa haza az adóparadicsomokban parkoltatott magyar eredetű vagyonokat. A tavaly lezárult utolsó vagyonlegalizálási lehetősséggel 6,7 milliárd forint vándorolt haza. Legalábbis a legutolsó, novemberi adat szerint. A végösszeg ennél egy picivel magasabb lehet, de nem sokkal.

Címkék: Gazdaság-adózás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;