Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. December 14. 16:15, szerda | Helyi
Forrás: Hné Hajni

Karácsonykor is Karitász

Karácsonykor is Karitász

Karácsonykor a családok összejönnek, és együtt ünneplik Jézus Krisztus Születését! A házakat megszállja a csend és a nyugalom. A lakók ilyenkor egy kicsit jobban szeretik szerelmüket, gyermeküket, barátaikat, szüleiket, nagyszüleiket.

A Bicskei Karitász 2005-ben alakult meg, mint a Katolikus Egyház segítő szolgálata. Csupa jószívű és segíteni akaró személyből Babika vezetésével. Segíteni akartak! Teljesen Önkéntesen! A rászorulókon. Kortól, nemtől, társadalmi hovatartozástól függetlenül. Mindenkinek. Ott, ahol a szükség nagy úr! Ma is minden nap a rászorulok gondozásáért vannak. Legfőbb vezetőjük Plébánosunk, aki minden tekintetben egy olyan szervezetet tart össze, ami a segítésen kívül a legnagyobb dologgal büszkélkedhet:


Hitet, reményt, támaszt és támogatást ad, Isten segítségével!


Imre Atya elmesélte, hogy a katolikus egyház szűkölködik, de Isten segítségével tudnak segíteni. Sokan azt hiszik az egyház gazdag. Pedig maga az egyházközösség nem kap támogatást, amiből segíthet, az a felajánlások, adományok. Kedvenc igéje:


Segíts a rászorulókon!


Bicskei Karitász alakulása óta folyamatosan élelmiszeradományokkal, és ruházati adományokkal segít. Emellett igyekszik a lelki támogatásra is nagy hangsúlyt fektetni. A tapasztalat szerint sokkal nagyobb lelki segítségre is szükség lenne. Imre atya erre a következőt mondta:


Ha éhes a gyomor én mit beszéljek Isten Országáról.


Templomunk ajtaja mindenki elött nyitva van. A Karitász is várja folyamatosan a rászorulók jelentkezését. A nehéz helyzetben a hit nagy erőt adhat! Hogy aki bajban van, nincs egyedül, mert van, aki nyújtja a segítő jobbját. Csak meg kell találni./Most Decemberben közel kétszáz család kapott EU-s élelmiszer csomagot. Ami hatalmas segítség. Így december havában nagyon sok segítségre lenne még szükség. Arra a kérdésre, hogy pontosan mire, Babika röviden válaszol:


Tüzelőre!
Mert, ezek a családok inkább fáznak, hogy enni tudjanak!

Nagyon kellene a tüzelő, de nem kapnak felajánlást, és ha igen, azt azonnal ki is viszik. De keveset! Több és több kellene!
Imre atya most azzal szeretne segíteni, hogy ha valaki egy tárgyat /bármilyet/ hoz a templomba, azt eladják, és élelmiszer csomagot szeretnének belöle a rászorulók asztalára.

Babika és a Templom várja a felajánlásokat és a segíteni akaró embereket is minden héten hétfőn, a Karitász irodájában, és a Plébánián! Hogy legyen ez a karácsony a szeretet és a béke ünnepe! Hogy ne legyen annyi könny, hogy legyen társ a magányban, hogy akinek szüksége van segítségre, kaphasson.

A Karácsony jövetelével fogjunk össze! Adakozzunk! Hogy segíthessünk! Mert kell! Mert tudunk! Legyen egy Bicskei közösség, ami működik, ami mozgatható. Bővítsük a meglévő nyájat!


Miközben Babi nénivel és Imre Atyával beszélgettem, az ablakban egy szürke galamb édesen és folyamatosan kis csőrével az ablakot kopogtatta. Tudatta velünk, hogy ott van, és minden áron be akar jönni. Jó Istenünk madara volt!


Katolikus Templomunk és a Karitász munkatársai a következő címre várják a felajánlásokat, adományokat:
Bicske, 2060.Hösök tere.1.

Meghitt és Boldog Karácsonyt Kívánunk mindenkinek!


Juhász Gyula:
Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.


…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.


…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

/1902/

Ha segítene, a következő email címen is megírhatja a szándékát, amit továbbítunk, és később közölni fogunk:
herczog.gyulane@btel.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás