Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Október 12. 13:14, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Kanada továbbra is visszaküldi azt, akinek elutasították a menedékkérelmét

Kanada továbbra is visszaküldi azt, akinek elutasították a menedékkérelmét

Kanada nem folytat "tömeges kitoloncolást", de továbbra is kiutasítja azokat a magyar menedékkérőket, akiknek a kérelmét a kanadai független menekültügyi testület elutasítja, valamint akik feladják, visszavonják menedékkérelmüket vagy visszatérnek Magyarországra kérelmük hivatalos elbírálása alatt - közölte Kanada magyarországi nagykövetsége pénteken az MTI-vel.

A közleményben idézték Jason Kenney kanadai állampolgársági és bevándorlásügyi minisztert, aki a héten Magyarországon járt, kiemelve, hogy a kanadai menekültügyi rendszer új intézkedéseinek megfelelően gyorsabban ki lehet majd utasítani az országból azokat a magyar menedékkérőket, akiknek a kérelmét megalapozatlannak találták. A menekültügyi rendszer változásainak következtében pedig a "bizonyos országokból" - például Magyarországról - érkező menedékkérők kevésbé részesülnek majd egészségügyi és szociális juttatásokban - fogalmazott a miniszter.
Jason Kenney hangsúlyozta, országa nyitott marad a Magyarországról érkező legális bevándorlók előtt, de ha valaki érvényes munkavállalási engedély nélkül érkezik, akkor nem dolgozhat és nem részesülhet juttatásokban. Hozzátette: ha valaki illegálisan vállal munkát vagy megalapozatlan menedékkérelmet nyújt be, akkor a kanadai hatóságok visszaküldik Magyarországra.
A kanadai tárcavezető a héten kétnapos látogatáson járt Magyarországon, találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel, Martonyi János külügyminiszterrel és Balog Zoltánnal emberierőforrás-miniszterrel. A megbeszélések középpontjában a kanadai-magyar kapcsolatok és a Magyarországról Kanadába érkező migránsok helyzete állt.
Jason Kenney találkozott Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselővel, az Országos Roma Önkormányzat elnökével is, akivel a magyar kormány nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiájáról tárgyalt, továbbá ellátogatott Miskolcra és a szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Alsózsolcára, ahonnan az utóbbi időben különösen sokan érkeztek Kanadába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).