Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Június 24. 07:07, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Július 9-ig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni a felsőoktatási felvételi eljárásban

Július 9-ig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni a felsőoktatási felvételi eljárásban

Július 9-ig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni, illetve az adatokat módosítani az idei felsőoktatási felvételi eljárásban. A ponthatárokat július 23-án hozzák nyilvánosságra.

A jelentkezők a felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint ezen időpontig egy alkalommal a korábban megjelölt szakok sorrendjét is módosíthatják.
A középiskolásoknak az e-felvételi rendszerén keresztül minden olyan dokumentumot fel kell tölteniük, amelyet a jelentkezési határidő lejárta, február közepe óta kaptak meg, így az év végi bizonyítványt, adott esetben az új nyelvvizsgát igazoló dokumentumot, a többletpontokra jogosító végzettségeket, de fel kell tüntetni a megváltozott adatokat is.

A jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az e-felvételi dokumentumok menüpontjában lehet feltölteni, és itt követhető nyomon ezek elbírálása is.

A jelentkezés benyújtása után a felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatnak a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, vagy tetszőleges alkalommal visszavonhatnak (törölhetnek) jelentkezési helyeket - mindezt szintén július 9-ig tehetik meg. Az e-felvételi felületén a sorrendmódosítás menüpontban rendezhetők át a korábban megadott képzések. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe. Az elbírálást követően mindenki már az új sorrendjét fogja látni az e-felvételi felületén.

Fontos tudnivaló, hogy a sorrendmódosítás során csupán a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, új képzést azonban már nem lehet rögzíteni.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek dokumentumpótláshoz nem áll módjukban használni az e-felvételi rendszert (mert például nincs szkennelési lehetőségük), a postai utat kell választaniuk. Az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre lehet a dokumentummásolatokat eljuttatni. Nincs értelme azonban az e-felvételiben feltöltött dokumentumokat fénymásolva is postázni, mert a duplázás csak a feldolgozás idejét hosszabbítja meg - jelezték.

A ponthatárokat július 23-án hozzák nyilvánosságra Pont Ott Parti keretében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.