Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 25. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Újra vásárolt a Facebook

Újra vásárolt a Facebook

A két héttel ezelőtti Instagramért kifizetett 1 milliárd dollár után mintegy 550 millió dollárért szabadalmi jogokat vásárolt Mark Zuckerberg a Microsoft-tól.

Már korábban is tett ajánlatot a most megvásárolt jogokra a cég, de az előző tulajdonos AOL végül egy magasabb összegért a Microsoftnak értékesítette a tételt.

A cég ezenfelül publikálta első negyedéves számait, ami meglepte az elemzőket, hiszen a bevételek 6 százalékkal csökkentek, 1,06 milliárd dollárra az előző negyedévhez képest.A fenti adatok láttán némileg óvatosabbak lehetnek a befektetők a világ legnagyobb IPO-ja előtt, ám a Facebook-ot övező rajongás így is több, mint sikeres kibocsátást sejtet - írták az Equilor elemzői. Közben a regisztrált felhasználók száma mára meghaladta a 901 milliót. A Socialbakers portál becslése szerint a közösség idén október vége felé már el kell érje az egymillárdos felhasználószámot. A statisztikák egyébként azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban már csökken a Facebook felhasználók száma, ugyanakkor például Brazíliában csak az elmúlt három hónapban több mint 10 millióan regisztráltak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.