Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 28. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövő év szeptemberétől lesznek új tankönyvek

Jövő év szeptemberétől lesznek új tankönyvek

Jövő év, vagyis 2013 szeptember 1-jétől kaphatják meg először a tanulók az új Nemzeti alaptanterv kerettanterveihez igazodó tankönyveket az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamokon, ezt követően felmenő rendszerben.

Mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár kedden Budapesten.

Az oktatási államtitkárság elképzelései szerint az új tankönyveknek lehetővé kell tenniük, hogy az ismeretszerzés és a kompetenciafejlesztés is jelen legyen a tanórán - fogalmazott Hoffmann Rózsa az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának ülésén.

Az államtitkár a tankönyvek terjesztéséről szólva elmondta, hogy a 2012-es szeptemberi tanévkezdéskor minden az eddigi rendszer szerint történik majd, onnantól kezdve azonban ezt a feladatot a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. veszi át hogy a tankönyvellátás államilag garantáltan történjen.

Szólt arról is, hogy az általános iskolákban az ingyenes tankönyvellátást fokozatosan szeretnék felváltani az úgynevezett tartós tankönyvek forgalomba hozásával, amelyek az iskolai könyvtárak tulajdonát képeznék, és amelyeket a diákok minden tanév végén visszajuttatnák az intézményeknek - tájékoztatott az InfoRádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.