Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 14. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Jöhet 10 milliárd euró az Uniótól!

Jöhet 10 milliárd euró az Uniótól!

Ez csapatmunka volt - írta az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke szerdán a Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság Brüsszelben közölte, Magyarország igazságügyi reformja orvosolta az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányosságait, ami azt jelenti, a kohéziós politikai finanszírozás egy része feloldható, Magyarország akár 10,2 milliárd euró körüli visszatérítést is igényelhet.

Varga Judit bejegyzésében úgy fogalmazott: "Küldetés teljesítve, vállalások végrehajtva, minden kérdés megválaszolva."

Már az Európai Bizottság is kénytelen elismerni, hogy Magyarország példamutatóan és maradéktalanul teljesítette az igazságügyi csomagban foglalt vállalásokat. Az igazságszolgáltatással kapcsolatos mérföldkövek a Brüsszellel történő megállapodás kiemelten fontos elemeit képezik, melyek megtárgyalását és végrehajtását "a legnagyobb nemzetközi ellenszélben és médiazajban kellett végigvinnie Magyarországnak" - hangsúlyozta a fideszes politikus.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az igazságügyi csomag "kipipálásával" a magyar embereknek régóta jogosan járó, jelentős mértékű uniós forráshoz férhet hozzá Magyarország.

Megtisztelőnek nevezte, hogy minisztersége idején részese lehetett annak a csapatnak, amely végigharcolta a csomag körüli vitákat, melyeknek köszönhetően a szerdai nappal felszabadulhatnak a befagyasztott uniós pénzek.

Varga Judit gratulált Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszternek "ehhez a rendkívüli eredményhez, amely nemcsak a magyar kormányzat felkészültségéről tesz tanúbizonyságot, hanem a magyar emberek hihetetlen elszántságáról és kitartásáról is".

"Továbbá köszönjük a bírák és bírósági vezetők együttműködését" - zárta bejegyzését Varga Judit.

Címkék: Európai Unió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk