Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 06. 13:38, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Jogtalanul rúgtak Magyarországba

Jogtalanul rúgtak Magyarországba

A Nézőpont Intézet országos közvélemény-kutatást végzett arról, hogy a lakosság hogy értékeli Magyarország leminősítését és az IMF-tárgyalásokat.

Országos közvélemény-kutatást végzett a Nézőpont Intézet, amelynek során 500 fős mintanagyságban kérdezte a magyar lakosságot kor, nem és lakóhelytípus szerint. A kutatás témái hazánk leminősítése, Magyarország együttműködése a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), továbbá a kommunista rendszerben magas állami és párttisztséget betöltő személyek nyugdíjának csökkentése voltak. Az intézet 2011. november 28-29. között készítette el a kutatást, telefonos interjú keretein belül.

A megkérdezettek többsége inkább jogtalannak tartja Magyarország leminősítését és spekulációs támadást sejtenek a forint gyengülése mögött. A Nézőpont Intézet a lakosságot arról is megkérdezte, hogy helyesnek tartják- e a kapcsolatfelvételt az IMF-fel. Ebben a kérdésben az érvényesen válaszolók többsége igennel válaszolt, s azt tartanák helyesnek, ha egy biztonsági tartalékról állapodna meg a két fél. Az intézet a párttisztek nyugdíjának csökkentéséről is megkérdezte a lakosságot, itt a többség egyetért azzal, hogy a kommunista rendszerben magas állami és párttisztséget betöltő személyek nyugdíját csökkenteni kell.

Grafika: Nézőpont Intézet, Országos véleménykutatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.