Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 19. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Jogi gyorssegélyszolgálat a végtörlesztőknek

Jogi gyorssegélyszolgálat a végtörlesztőknek

Jogi gyorssegélyszolgálat létrehozását sürgeti a Magyar Szociális Fórum a Hitelkárosultaknak érdekében, akik a bankok ellenállása és törvénybe ütköző magatartása miatt nem tudnak érvényt szerezni végtörlesztési joguknak.

A Magyar Szociális Fórum szerint a gyorssegélyszolgálat feladatává kellene tenni, hogy közvetlen kapcsolatban álljon az állami szervekkel, és a panaszosok megkeresésére intézkedésre mozgósítsa őket a törvényeket kijátszó banki és végrehajtói magatartással szemben – áll a közleményben.

A Miniszterelnökségre reggel eljuttatott anyag szerint a gyorssegélyszolgálat feladatává kell tenni a végrehajtás alá került otthonok védelmét, nehogy családok kerüljenek az utcára, és tömegessé váljék a fagyhalál, mint tavaly télen. Feladatául kell szabni továbbá azoknak a Hitelkárosultaknak a megsegítését, akiknek nincs pénzük ügyvédre, mert egész jövedelmüket felemészti a törlesztő részletek tisztességtelen, önkényes emelése, emiatt pedig puszta létfenntartásuk is veszélybe került.

A közlemény szerint a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal keretében társadalmi munkában dolgozó önkéntes közgazdászok, jogászok, hitel- és pénzügyi szakértőkre akkora teher hárul a lakossági megkeresések miatt, amellyel fizikailag is képtelenség megbirkózni. Más civil szervezetek viszont csak pénzért hajlandók felvilágosítást adni, és segíteni. Ilyen körülmények között félő, hogy még azok sem tudnak maradéktalanul élni a végtörlesztési törvény nyújtotta lehetőséggel, akiknek egyébként módjuk volna rá – írják.

A Magyar Szociális Fórum a Miniszterelnökségre eljuttatott közleményében leszögezi: „érvényt kell szerezni a törvénynek a bankokkal szemben!” A Szociális Fórum felajánlotta, hogy mihelyt az állami gyorssegélyszolgálatlétrejött, folyamatosan elküldi a címére a Hitelkárosultak megkereséseit, hogy ne egy civil szervezetnek kelljen megbirkóznia az állami feladatokkal, még ha erejéhez mérten segít is benne.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott