Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2017. Augusztus 31. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Jogerős a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának házi őrizete

Jogerős a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának házi őrizete

A Fővárosi Törvényszék másodfokon helybenhagyta a májusi Dózsa György úti halálos gázolás gyanúsítottjának házi őrizetét.

Az eddigi adatok szerint a férfi május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, a megengedett sebességet jóval túllépve haladt személygépkocsijával Budapesten, a XIII. kerületi Dózsa György úton, a külső forgalmi sávban. A gyanúsított járműve a Kassák Lajos utcai kereszteződésnél összeütközött egy másik, a Dózsa György úton, a Tüzér utca irányából érkező, a kereszteződésnél balra kanyarodó, a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő személyautóval. Az ütközés következében a járművek felsodródtak az út jobb oldalára, ahol a trolibusz megállójában elütöttek három embert.

A baleset következtében a szabályosan közlekedő jármű két utasa meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek.

A vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított korábban kokaint fogyasztott. A cselekmény így halálos közúti baleset gondolatlan okozásának és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer-birtoklásnak a megállapítására lehet alkalmas.

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, de augusztus 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság első fokon házi őrizetet rendelt el. Az ügyész előzetes letartóztatás elrendeléséért fellebbezett.

A másodfokú bíróság is megállapította, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, és a bűncselekményeket folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el: közúti veszélyeztetés, garázdaság és testi sértés miatt eljárás folyik ellene. A törvényszék álláspontja szerint az elsőfokú döntése megfelel a szükségesség és az arányosság elvének, a házi őrizettel kiküszöbölhető a bűnismétlés veszélye, megakadályozza a gyanúsítottat abban, hogy részt vegyen a közlekedésben - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 30. 06:14, szombat | Belföld

Az Alföldön is megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt napok időjárásának köszönhetően szombaton az alföldi régióban is megszűnik a tűzgyújtási tilalom, az ország teljes területén engedélyezett lesz a tűzrakás az előírások betartása mellett

2020. Május 30. 05:00, szombat | Belföld

Két év javítóintézetre ítéltek egy iskolatársát hátba szúró lányt

A Tatabányai Törvényszék pénteken jogerősen két év, javítóintézetben letöltendő büntetésre ítélt egy tizenhárom éves lányt, aki hátba szúrta tizenöt éves iskolatársát egy esztergomi gyermekotthonban

2020. Május 30. 05:00, szombat | Belföld

Kedvezően hatott a szántóföldi kultúrákra a napokban hullott csapadék

Kedvezően hatott a napokban hullott csapadék a kukorica- és napraforgóvetésre, és némileg segíthet a közepes és hosszú fejlődési idejű búzák növekedésén

2020. Május 29. 16:07, péntek | Belföld

Hatvankilenc gyógyszermaradványt mutattak ki a Balatonban

Hatvankilenc gyógyszermaradványt mutattak ki vizsgálatok a Balatonban, de mivel csekély mennyiségben vannak jelen a vízben, nem jelentenek egészségügyi kockázatot