Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Február 06. 11:54, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: cigányok bántalmaztak jobbikos politikusokat Csepelen

Jobbik: cigányok bántalmaztak jobbikos politikusokat Csepelen

Három cigány származású ember megtámadta, inzultálta és bántalmazta a Jobbik helyi önkormányzati képviselőjét és aktivistáit kedden Csepelen, kampányolás közben - mondta Szilágyi György csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik budapesti elnöke azt mondta, azért hangsúlyozza az elkövetők cigány származását, mert egyértelműen rasszista és magyarellenes indokkal támadtak a Jobbik standjánál állókra. A két nőből és egy férfiből álló társaság folyamatosan azt kiabálta: "rohadt jobbikosok", "rohadt magyarok" - ismertette Szilágyi György, aki szégyenteljes esetnek nevezte a történteket és felszólította az államfőt és a kormányt, hogy emeljék fel a hangjukat a hasonló esetek ellen.
Kiemelte: a Jobbik nem ijed meg és még nagyobb intenzitással folytatják a közterületi kampányukat.
Lehmann Viktor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje és budapesti alelnöke - aki maga is jelen volt a keddi esetnél - elmondta: a bejelentésüket követően a rendőrség helyszínre érkező egységei egy órán belül elfogták a két nőt és a férfit, akiket kihallgattak, majd szabadon engedtek. Hozzátette, a támadás során a Jobbik helyi önkormányzati képviselőjét megütötték az arcán és megrugdosták, így a rendőrségi eljárás keretein belül látleletet is vettek a sérüléseiről.

Címkék: OGY2014-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: