Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2012. Április 02. 14:07, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Többnyire erősödéssel kezdik a hetet a tőzsdék, az ázsiai részvénypiacok emelkednek, a kínai tőzsdék viszont zárva vannak.

Megállt a zuhanás a nyersanyagpiacokon, de nem tudott feltápászkodni az olajpiac. A dollár gyenge maradt, ahogy a japán jen is, ez segíti az ázsiai exportőröket.

A mai hangulatot a pénteki jó amerikai makroadat és az a hír húzza, hogy az EU vezetői kiterjesztik a pénzügyi tűzfalat az eladósodott eurózóna tagországok köré. A pénzügyminiszterek ugyanis megállapodtak, hogy maximum 800 milliárd eurót különítenek el válságkezelésre. A tartós alapot, az úgynevezett ESM-et 300 milliárd euróval egészítik ki, ami már magában foglalja az íreknek, a portugáloknak, és a görögöknek ígért összegeket. Londoni elemzők szerint hosszabb távra nem lesz megoldás az euróövezeti adósságválság terjedése ellen hozott, megemelt összegű pénzügyi védőháló sem.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 20:20, péntek | Külföld

Koronavírus - Svájc a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja uniós határait

Svájc kormánya pénteken úgy döntött, hogy a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja az Európai Unióval közös összes határát; az intézkedést Olaszország követelte.

2020. Június 05. 20:00, péntek | Külföld

Tőzsde - Három havi csúcsra emelkedtek a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek

Jelentős emelkedéssel, három havi csúcsra kúsztak fel a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, nagy volt a kereslet a koronavírus-járvány miatt korábban drasztikus mértékű árfolyamcsökkenést elszenvedő bankok

2020. Június 05. 19:39, péntek | Külföld

Koronavírus - Trump gazdasági fellendülést ígér 2021-ig, májusban 2,5 millió új munkahely jött létre

Donald Trump amerikai elnök pénteki sajtókonferenciáján gazdasági fellendülést ígért 2021-ig, miután májusban a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellenére 2,5 millió új munkahely jött létre az országban.

2020. Június 05. 15:50, péntek | Külföld

Brexit - Brit főtárgyaló: korlátozott a haladás, de folytatódnak a tárgyalások

\"Korlátozott előrelépést\" sikerült csak elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakításáról szóló tárgyalássorozat e héten tartott negyedik fordulóján -