Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2011. Április 12. 06:08, kedd | Helyi
Forrás: Fejér Szövetség honlapja

Japán! Japán! Japán!

Japán! Japán! Japán!

Két éves figyelmeztetés!
Már két évvel ezelőtt
figyelmeztette a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Japánt, hogy egy erősebb földrengés "súlyos problémát" okozna az országban lévő nukleáris erőművekben -írta csütörtöki

A brit lap egy 2008. decemberében írt amerikai diplomáciai jelentésre hivatkozik, amelyet a WikiLeaks weboldal szivárogtatott ki. A jelentés szerint a NAÜ aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a japán hatóságok csak a 7,0 magnitúdójú földrengésekre készítették fel a létesítményeket, egy ennél erősebb földmozgás pedig súlyos gondot okozhatna.
Egy másik WikiLeaks-dokumentum szerint 2006 márciusában a japán kormány ellenezte azt a bírósági döntést, amely egy másik, az ország nyugati részén lévő erőmű bezárását szorgalmazta, mert nem találták elég földrengés-biztosnak. A jelentés szerint a japán atombiztonsági ügynökség azonban végül biztonságosnak nyilvánította a létesítményt.
- Független Hírügynökség -

...
http://sosjapan.blog.hu/


A Kashiwazaki erőmű rémtörténeteiről hosszas és alapos anyagot tettek közzé angolul:
Be akarták vezetni a Plutóniummal kevert úgynevezett MOX üzemanyagot, de a lakosság ellenállt.
Fukushimán bevezették, fel is robbant a pihentető medencével együtt. Ez a leggonoszabb radioaktív anyag, mely biztos tüdőrákot okoz.
Japán testvéreink elképesztő bajban vannak, most még a kormányzat úgy tesz, mintha elfogadhatóan mennének a dolgok, miközben a kitelepítési zónán kívül 40 km-re lévő városban a talaj sugárzása 2 millió Beckerel/másodperc.

Csernobilnál mindenkit evakuáltak 0,5 millió Beckerel/másodperc erősségű talaj szennyezés esetén.

Japánban emberek élnek olyan helyeken ahol 4-szer nagyobb a sugárzás mint ahonnan kitelepítették Ukrajnából az embereket! A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kifejezett kérése ellenére

A Magyarok Világszövetsége gyűjtést szervez a JAPÁN gyermekek megsegítésére. A hírt erről lásd: ITT, s ha adni tudsz, jelentkezz az MVSZ-nél, vagy a Fejér Szövetség címén levélben: fejerszovetseg@gmail.com !

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 18:02, csütörtök | Külföld

Tovább enyhítenek a korlátozásokon Szlovéniában

Szlovéniában tovább enyhítenek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, nyolc régióban a tizenkettőből hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei és teraszai

2021. Április 15. 17:04, csütörtök | Belföld

Már csaknem a felét beoltották a regisztrált 18-59 éveseknek

A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották a koronavírus ellen

2021. Április 15. 16:56, csütörtök | Sport

Igyekezni fogunk, azt megígérem!

Régről ismert pályákon fog harcba szállni az idő és a sporttársak ellen Kronome Ákos, és hű navigátora a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.