Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 11. 12:35, szombat | Helyi
Forrás: Bicske, szerző:Hné Hajni

Januári összegzés.

Januári összegzés.

A január hónap a sikeres összefogások hónapja volt. A zord és durva mínuszok gyors lépésre ösztönözték az Önkormányzatot és a civil szervezeteket is!

Megoldás kellett a nehéz helyzetben! Hogy a rászorulók segítséget kaphassanak, és ne legyen a fagynak városunkban halálos áldozata. Ennek eredményeképpen megnyitotta kapuit a nappali melegedő, a Kapcsolat Központ melléképületében, és fa tüzelőt is igényelhetnek, akinek nem megoldható a tüzelőanyag beszerzése.
Mint már olvashatták, a Nappali Melegedő hatékonysága kétségbevonhatatlan, és éjjel sem marad senki fedél nélkül. Akinek nincs hol álomra hajtani a fejét, az a menekülttáborban jelentkezhet éjszakára. Rövidtávú megoldás. Egy kis hibával. Mivel csak két hétre van ez a lehetőség. Jó lenne, ha hosszabb távon megoldható lenne az ellátás és az ügyelet! Szükség lenne rá!

A tüzelő igénylést a Szociális Osztályon lehet benyújtani, ahol a dolgozók mindenkinek segítenek a papírok kitöltésében. Ezután gyorsított eljárás keretében, pár napon belül, a rászoruló tüzelőt kaphat! Sok fa van! Mindenképpen éljen ezzel a lehetőséggel, aki megteheti! Aki pedig nem rászoruló, adja hírül annak, aki ezen információról nem tud. Osszuk meg ismerősünkkel!

Ezekről a dolgokról kérdeztem Sulyokné Guba Juditot ,-a Humánerőforrás Bizottság Elnökét;
Mit gondol a Kapcsolat Központ működéséről? Szerinte hatékonyan működik? Hogyan értékeli a hideg miatt hozott gyors Önkormányzati lépéseket?

/Mint már hírül adtuk, az újonnan megalakult Kapcsolat Központ vezetője Szabó Ágnes lett. A központ sikerességét, és a jelenlegi helyzetét, a működés hatékonyságát, egy következő cikkünkben olvashatják./

- a Kapcsolat Központ vezetője Szabó Ágnes, igyekszik az Intézmény alapjait megerősíteni. Motivációja és kitartása kétségbevonhatatlan! Több intézmény harmonikus együttműködését kell koordinálnia! El tudom mondani, hogy Ágnes nem hiába kapta meg a Központ irányításának lehetőségét. Az állás kiírásakor nagyon összeszedett és kidolgozott tervvel pályázott. Testületünk elképzeléseivel egybecsengően: bölcsőkortól, egészen az idős korig működteti az Intézmény kapcsolatrendszerét a lakossággal. A többgenerációs modell kidolgozása mellett Ágnes helyismerete, szakmai magabiztossága és az emberekbe vetett hite is láthatóan erős alapokon nyugszik.

Hitem szerint a jövő sikerei ebben rejlenek. –emelte ki határozottan.

A másik kérdésemre kicsit ködös tekintettel, láthatóan megrendülve, mégis bizakodva válaszolt.

-A hideg miatt az Önkormányzat nem ülhetett tétlenül. Gyors segítséget, lehetőséget kellett kitalálnunk. Napi szinten hallottuk az országos médiában is hogy sajnos hányan haltak már eddig is fagyhalált. Polgármester Úr azonnali megoldás kidolgozásába fogott.

- Információim szerint sokan nem tudnak, tudtak ezekről a lehetőségekről.
Nem gondolja, hogy az értesítést a lakosság felé, jobban meg kellett volna szervezniük. –kérdeztem;

-Igen, sajnos a tájékoztatási eszközeink szűkösek, de bízunk benne, mindenkihez eljutott már a hír. Jeleztük az összes Intézményvezetőnek és a szociális szférában dolgozóknak a lehetőséget. Ennek köszönhetően egyre többen és többen kaphattak időben megfelelő segítséget! A tapasztalatok azt mutatják, jól tettük. A melegedőben mindig vannak, és több száz mázsa fát vittünk ki a rászorulóknak. Emellett a médiában több újságírót kerestünk meg, akik az internet, vagy a kábeltévé segítségével tudatták a lakossággal a tervezetet és a lehetőséget, amit a képviselő testület nevében is meg szeretnék köszönni!-válaszolta;

Sulyokné a jövőbeli tervekre is kitért. Mivel a fejlődés a nehéz helyzetben is tovább zajlik, mind Uniós, és mind Állami pályázatokat is beadott az Önkormányzat. A Városközpont renoválására, megújítására, és a Nagy állomás környékének felújítására.
Természetesen mindent azonnal közlünk, ha bármelyik pályázat sikeresen zárul!

A képviselő asszony örült megkeresésünknek. Értékeli, hogy összegezni szeretnék a Bicskei élet történéseit! Zárómondatát szóról-szóra szeretném közölni! Íme:

„-Minden képviselőtársam, az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, és minden lakosunk tenni akar Bicskéért, a bicskei emberekért, mert ez a mi dolgunk. Mint emberként, és mint politikusként is bízunk a dolgok jobbra fordulásában. Bicske volt sokkal könnyebb helyzetben is, most nehezebb, hiába is tagadnánk, de igyekszünk. Ebben támogat minket az otthonunk, a hely, ahol felnőttünk, és ahol életünket éljük.”





Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás