Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 23. 10:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Januárban több oltási akció is lesz

Januárban több oltási akció is lesz

A koronavírus elleni eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben

- olvasható a koronavirus.gov.hu-n szerdán megjelent közleményben.

A kormányzati oldalra feltöltött videóban György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta: úgy készülnek, hogy az év első hónapjában minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton lesznek akciónapok, amelyeken előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást.

A koronavirus.gov.hu részletezte: január 6-7-én 14-18 óra között, január 8-án 10-18 óra között, 13-14-én 14-18 óra között, január 15-én 10-18 óra között, január 20-21-én 14-18 óra között, január 22-én 10-18 óra között, január 27-28-én 14-18 óra között, valamint január 29-én 10-18 óra között lesz akciónap.

A kormányzati portálon azt írták, a háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben, s őket emellett arra kérik, hogy legalább egy januári péntek délután és szombaton is oltsanak előzetes bejelentkezés nélkül. Ha a háziorvos vállalja, akkor természetesen nemcsak egy, hanem akár négy alkalommal is tarthat oltási akciót - olvasható az oldalon.

Mint írták, a háziorvosok számára az országos tisztifőorvos hivatalosan is elrendeli az oltási akciónapokat, így a szombati napokra külön térítésre jogosultak.

"A polgármestereket is kérni fogjuk, hogy saját településükön segítsék az oltási akció sikerét, elsősorban a lakosság tájékoztatásával, ha szükséges, az oltakozók oltóhelyekre történő szállításával" - mondta a videóban György István.

Az országos oltási munkacsoport végzi az előkészületeket és véglegesíti a terveket. A további tudnivalókról külön tájékoztatást adnak - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.