Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2012. Február 14. 07:30, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újabb csapás: a Hainan Airlines is elrepül Budapestről

Újabb csapás: a Hainan Airlines is elrepül Budapestről

Tovább dől a Malév-dominó: márciustól mégis felfüggeszti Peking–Budapest járatait az azokat korábban a magyar légitársasággal együtt üzemeltető Hainan Airlines – értesült az AIRportal.hu.

A március 2-i járat lesz az utolsó, azt követően egyelőre ismeretlen időtartamra felfüggeszti ferihegyi járatainak üzemelését a Hainan Airlines.

A mai, február 13-i, hétfői járattal együtt már csak négyszer láthatjuk a Hainan Airlines Airbus A330-as repülőgépeit Ferihegyen, mert a légitársaság már a február 24-i és 27-i járatait is törölte. A légitársaság honlapja 2012. március 2-a utáni foglalási próbáinkra már nem adott ki találatot. A Hainan Airlines budapesti képviselete egyelőre nem kommentálta a hírt. A Hainan Airlines 2004. augusztusában indította be járatát Peking–Budapest útvonalon. A szaklap szerint gyanítható, hogy ez esetben is Malév megszűnése húzódhat a döntés hátterében. A lap információ szerint a Hainan budapesti járatai eddig nem teljesítettek rosszul és a járat cargo kapacitás kihasználtsága is remek volt, most azonban az átszálló forgalom a Malév megszűnése miatt kiesik.A kínai légitársaság járatainak megszűnése újabb csapás a Budapest Airportnak, mert az American és a Delta kivonulása után ez volt az utolsó hosszú távú járat, amely Ferihegyre járt. A Hainan kivonulásával sajnos tovább folytatódik Ferihegy 2 elnéptelenedése, és a repülőtér profiljának eltolódása egy fapados-jellegű, vidéki repülőtér irányába – írja a szaklap. A Budapest Airport épp a napokban közölte: mivel a Malév kiesésével épp a fapadosok erősítenek Ferihegyen, a reptér jelentős mennyiségű átszálló utast veszíthet, a kiesés akár évi másfélmillió ember is lehet.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 15:07, szombat | Belföld

Dolgoznak a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

A kormányzat jelenleg is dolgozik a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

2021. Szeptember 25. 13:04, szombat | Belföld

Kutyakennelben főzte a kábítószert - VIDEÓVAL

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt büntetőeljárást folytat T. Gáborral szemben a rendőrség.

2021. Szeptember 25. 12:08, szombat | Belföld

Karikó Katalin újabb díjat kap

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az idei klinikai fejlesztésekért odaítélt Lasker-díjat - jelentette be pénteken New York-i székhelyű Albert és Mary Lasker Alapítvány.

2021. Szeptember 25. 10:51, szombat | Belföld

Nagyon alacsony a Duna vízállása, pótolni kell a vizet

Újra nagyon alacsony a Duna vízállása, el kell indítani a szivattyús vízpótlást a Ráckevei-(Soroksári-) Duna-ágon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szombaton az MTI-vel.