Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Október 04. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új adócsomagot készített a Nemzetgazdasági Minisztérium

Új adócsomagot készített a Nemzetgazdasági Minisztérium

Az origo hírportál birtokába jutott 300 paragrafusból álló dokumentum a cégek számára egyszerűsítést és kedvezményt is tartalmaz. A nemzetgazdasági miniszter megerősítette: van ilyen csomag. Matolcsy György úgy fogalmazott, hogy olyan adókönnyítésekről van szó, amelyek vagy az adórendszerben meglevő terheket csökkentik, vagy az adóhatékonyság ügyében tett lépéseket teszik egyszerűbbé.

A miniszter szerint a tervezett adóváltozások 100 milliárd forinttal több pénzt hagynak a családoknál, és 150-200 milliárd forinttal csökkentik a vállalkozók terheit. A hírportál azt írta: a csomag legnagyobb, 100 milliárdot meghaladó eleme, hogy a személyi jövedelemadóban megszűnik a félszuperbruttó, így jövőre mindenkire 16 százalékos szja-teher vonatkozik. Illetékváltozás lesz a termőföldek adásvétele után, de a mentesség is bővül, jövőre már a házastársnak sem kell fizetnie illetéket az örökölt vagyon után, az első lakáshoz jutó fiataloknak alacsonyabb lenne az illeték mértéke, illetve kedvezményt kaphatnak. Növelnék az egészségügyi szolgáltatási járulékot 170 forinttal, ez főleg a kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozókat, vagy társas vállalkozókat érinti. A tervek között szerepel az egységes befizetési számla létrehozása. Szintén lazítás, hogy üzletág átruházásakor a cégeknek nem kell áfát fizetniük a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere