Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 17. 11:43, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Itt a másodfokú hőségriasztás

Itt a másodfokú hőségriasztás

Másodfokú hőségriasztást rendelt el hétfő déltől péntek éjfélig az országos tiszti főorvos – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét elején tovább erősödik a nappali felmelegedés, napközben akár 35 fok is lehet. A napi középhőmérséklet 25-26 fok körül alakul, ezért hétfő déltől péntek éjfélig az országos tiszti főorvos másodfokú hőségriasztást ad ki.

A következő napokban napos, száraz idő várható, az ország nagy részén 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, illetve kedden, szerdán a déli tájakon és a Dunántúlon helyenként a 27 fokot is elérheti. Csütörtökig az ország döntő részén nem lesz csapadék, csak elvétve alakul ki zápor, zivatar. A csapadék valószínűsége péntektől növekszik. Szerdán, illetve csütörtökön északkelet felől várhatóan néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik, így az ország északkeleti harmadán 25 fokos középhőmérséklet alá mérséklődhet a hőség. Országosan csak a hétvégére várható enyhülés.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon, valamint védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Ha lehetőségük van rá, vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal