Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Október 06. 14:31, kedd | Külföld
Forrás: http://hvg.hu/

Itt a Facebook-bejelentés, elindítják az ingyenes műholdas internetet

Itt a Facebook-bejelentés, elindítják az ingyenes műholdas internetet

Mark Zuckerberg a Facebookon jelentette be, hogy hamarosan bekapcsolják az első műholdjukat, ami internetszolgáltatást biztosít majd.

A Facebook-közeli Internet.org idén év végére 100 országba szeretné eljuttatni a némileg korlátos, de ingyenes internetet.

A Facebook több fronton is dolgozik rajta, hogy korlátos, de ingyenes internetelérést biztosítson a világon. A Facebookot és az Internet.org nevű non-profit szervezetet is alapító Zuckerberg bejelentése szerint műholdra is lépnek: ez Eutelsattal működnek együtt, az ő jövőre fellövendő Amos-6 műholdjuk biztosítja majd a Facebook internetszolgáltatását.

Ahogy Zuckerbergéktől megszokhattuk, elsőként a technikai fejlődésben hátrébb tartó területekre koncentrálnak: az első műholdjuk Afrika nyugati, keleti és déli területeit fedi majd le. Törekvéseik ugyanakkor nem állnak meg tőlünk távoli területeken: a korábbi bejelentés szerint idén év végére összesen 100 országban kötnek majd megállapodást mobilszolgáltatókkal, és teszik elérhetővé a Facebook által fizetett, a felhasználók számára ingyenes internetet. Emellett nemrég elkészült a Facebook saját fejlesztésű netszóró drónja is.

A Facebook által biztosított szolgáltatás lényege, hogy a legfontosabb helyi és nemzetközi híroldalakat, időjárás-jelentéseket, az adott országban legnépszerűbb webszájtokat, a Wikipédiát és természetesen a Facebookot mindenki ingyenesen böngészhesse telefonján – akkor is ha nincs internet-előfizetése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.