Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Július 07. 12:14, kedd | Belföld
Forrás: http://met.hu

Ítéletidő közeleg: duplán adták ki a legmagasabb, vörös figyelmeztetést

Ítéletidő közeleg: duplán adták ki a legmagasabb, vörös figyelmeztetést

Szerdán minden a feje tetejére áll: a meteorológia egyszerre adott ki vörös figyelmeztetést a hőség és a várható heves zivatarok miatt. Nagy mennyiségű eső is lesz.

Összesen 14 megyében él a „dupla" veszélyjelzés, de az ország egész területére figyelmeztető előrejelzés van érvényben a

viharos széllel, jégveréssel várható heves zivatarok miatt.

Heves zivatar és hőség miattt dupla vörös figyelmeztetés él:Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Bosrod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna megyében.

A hőségriasztás is marad a legmagasabb, vörös szinten, vagyis a napi átlaghőmérséklet tartósan meghaladja majd a 27 Celsius-fokot.

Plussz egy harmadik figyelmeztetés is érvényben van szerdára, az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat. ( Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megye )

Kedden egyébként még többnyire felhőtlen idő várható, csapadék nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul, késő estére is csupán 26, 31 fok közé hűl a levegő, főleg a nagyobb városok belterületein marad még ekkor is a hőség.

Szerdán eleinte a Dunántúlon, délutántól már másutt is egyre többfelé várható zápor, zivatar, egy-egy heves zivatar is lehet. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 29 és 36, keleten még 36 és 39 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.