Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 10. 20:16, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Iszlamisták feltörték a Newsweek magazin Twitter oldalát, és megfenyegették az Egyesült Államokat

Iszlamisták feltörték a Newsweek magazin Twitter oldalát, és megfenyegették az Egyesült Államokat

Hackerek feltörték az amerikai Newsweek magazin Twitter oldalát kedden, megfenyegették az Egyesült Államokat, konkrétan az elnöki családot is, és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet reklámozó képet és szöveget helyeztek el rajta.

Az üzenetet a "kiberkalifátus" nevében küldték a "Je suIS IS" (Én vagyok az IÁ) felirattal, amely a terrorszervezetre és a francia Charlie Hebdo szatirikus lapra is utal. A képen egy iszlamista harcos kendőbe burkolt feje látható.
A szöveg meg is fenyegeti az Egyesült Államokat. "Miközben az USA és csatlósai a testvéreinket ölik Szíriában, Irakban és Afganisztánban, mi belülről szétromboljuk a nemzeti kiberbiztonsági rendszereteket" - üzenték az internetes kalózok.
Ez a csoport, a "kiberkalifátus" nemrég az amerikai fegyveres erők középső parancsnokságának a Twitter fiókját is feltörte.
A hackerek az Iszlám Állam nevében egy másik szövegben megfenyegették az amerikai elnöki családot. "Véres Valentin napot Michelle Obama! Figyelünk téged, a lányaidat és a férjedet! - üzenték "kiberkalifátus" aláírással.
A felirat tíz percig volt látható, aztán törölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak