Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Július 01. 09:05, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Ismét megdőlt Németországban a júniusi melegrekord

Ismét megdőlt Németországban a júniusi melegrekord

A hónap utolsó napján ismét megdőlt Németországban a júniusi melegrekord, miután Szász-Anhalt tartományban 39,6 Celsius-fokot mértek - közölte vasárnap a német meteorológiai szolgálat (DWD).

Bernburg an der Saaléban 16.30 órakor rögzítették az új rekordot. Egy órával korábban Rajna-vidék-Pfalz tartományban dőlt meg az előző rekordmeleg, ahol 39,3 Celsiust mértek. Az előző legmelegebb napot is a közelmúltban jegyezték fel; előző hét szerdán a brandenburgi Coschenben 38,6 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek.

Németországban az abszolút melegrekord 40,3 Celsius-fok, amely ezen a hétvégén nem dőlt meg, és hétfőtől ismét némi lehűlést jósolnak a szakemberek. Keddig ismét 30 Celsius-fok alá süllyed a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.