Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 27. 13:02, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Internetadó - Kocsis: a Fidesz elutasítja az erőszakot és a vandalizmust

Internetadó - Kocsis: a Fidesz elutasítja az erőszakot és a vandalizmust

A Fidesz nyitott minden vitára, a vandalizmus és az erőszak azonban semmilyen vitának nem lehet elrendezési módja - mondta Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján, a Fidesz Lendvay utcai székházánál, ahol előző este, az internetadó elleni tüntetés lezárása után erőszakos cselekmények történtek.

Kocsis Máté azt mondta, a székházban keletkezett kár mértéke tízmilliós nagyságrendű lehet, példaként említette a több mint húsz megrongált ablakot, a tönkretett redőnyöket és a kidöntött kerítést. Nyomatékosította: a Fidesz határozottan visszautasítja vitás kérdések ilyen elrendezési módját, és erre kéri azokat a politikai szervezeteket is, amelyek a háttérben jelen voltak.
Közölte azt is: a rendezvény egyik szervezője, Gulyás Balázs - a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója - "állításával ellentétben" a mai napig egy józsefvárosi önkormányzati intézmény felügyelőbizottságának a tagja szocialista delegáltként. Így a vasárnapi rendezvényt sem állíthatja be úgy, mint ha az nem politikai indíttatású lett volna - hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve, Gulyás Balázs személyes felelőssége, hogy a rendezvény elfajulhatott. "Egy ekkora rendezvény megtartása igényel némi szaktudást a mozgalmi lelkesedésen túl" - jegyezte meg.
A rendőrség fellépéséről a kormánypárti politikus azt mondta: szerinte hatékonyan léptek közbe a rendőrök, hiszen ha nem így lett volna, jóval nagyobb kár keletkezhetett volna, durvább bűncselekmények is megvalósulhattak volna. Hozzáfűzte, az épületben tartózkodtak munkatársak, akikben "joggal alakult ki félelemérzet".
Kocsis Máté a tájékoztatón egyúttal megerősítette: a Fidesz-frakció még hétfőn módosító indítványt nyújt be, kezdeményezve, hogy az internetadó maximum havi 700 forint lehessen, és azt a szolgáltatók ne háríthassák át az előfizetőkre. Kérdésre jelezte azt is, tudomása szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a héten ismét egyeztet az internetszolgáltatókkal.
Azzal kapcsolatban, hogy Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester is jelen volt vasárnap este a Fidesz-székháznál, a fideszes politikus azt mondta: ez Demszky Gábor személyes felelősségét is jelenti, hiszen "egyfajta mértéktartást az ő részéről elvárna az ember".
André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének az internetadó elleni tüntetésen való részvételéről Kocsis Máté úgy fogalmazott: az ügyvivőnek "szíve joga, hogy járjon-keljen a városban", bár "diplomataként meglepő a jelenléte".
Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, ahol a szervezők kérésére magukkal vitt régi számítástechnikai eszközökkel, például klaviatúrákkal kezdték dobálni az épületet. A székház több ablakát bedobták, több helyen a redőnyöket is megrongálták, a kerítés egy darabját kidöntötték.

Címkék: Internetadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.