Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 15. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Indulhatnak a horgászok a Balatonra

Indulhatnak a horgászok a Balatonra

A balatoni süllőállomány jelentős részének ívása befejeződött, a halak elhagyták az ívóhelyeket.

Ezért a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) vezetése úgy döntött, hogy jóval a tilalmi időszak vége előtt, már április 16-ától feloldja a csónakos horgászatra vonatkozó korlátozást – tájékoztatott a társaság szombaton.

A BHNp közleményében kifejtette, hogy idén, feltehetően a március végi meleg időjárás hatására, a szokásosnál korábban kezdődött meg a süllő szaporodási időszaka. A társaság szakemberei az elmúlt hetekben folyamatosan ellenőrizték a Balatonba kihelyezett süllőfészkeket, figyelemmel kísérték az ívás folyamatát, amelynek során azt tapasztalták, hogy az ívás időszaka lecsengett.

Mivel a balatoni horgászrend a nyílt vízről történő horgászat korlátozásával az ívó süllő védelmét szolgálja, amire már nincs szükség, a társaság a horgászok érdekeit is szem előtt tartva hozta azt a döntést, hogy hétfőtől feloldja az eredetileg április 1. és 30. közötti időszakra vonatkozó tiltást. (A vasárnap éjfélig tartó tilalmi időszakban kizárólag partról, parthoz kötött csónakból, illetve parti bejáróval rendelkező stégről lehet horgászni.) A BHNp felhívja a horgászok figyelmét, hogy a süllő április 27-ig tartó fogási tilalma továbbra is érvényben marad, amelynek betartását a halőrök fokozottan ellenőrzik.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni