Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. November 18. 12:16, szerda | Belföld
Forrás: http://idoinfo.hu/

Indul a visszaszámlálás: Hétvégén megérkezik a tél első támadása!

Indul a visszaszámlálás: Hétvégén megérkezik a tél első támadása!

Eleinte enyhe idő, majd hétvégén hidegfront érkezik erős lehűléssel, sok csapadékkal! Többfelé megláthatjuk az első hópelyheket!

Hétvégétől a hegyekben akár jelentősebb mennyiségű hó is hullhat, de síkvidéken is lehet havas eső, havazás!

2015. 11. 18. / szerda

A délelőtti órákban nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Napközben a több órás napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és helyenként zápor is kialakulhat. A délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul és megerősödik, északon viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 4 és 9°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17°C között alakul.

2015. 11. 19. / csütörtök

A nap első felében országszerte derült, napos időre van kilátás, majd délután északnyugat felől felhősödés kezdődik, de csapadékra nem kell számítani. A délnyugati szél többfelé élénk, az északi, északkeleti tájakon erős lesz. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 2 és 7°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16°C között alakul.

2015. 11. 20. / péntek

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte a déli, délkeleti tájakon még számítani lehet több órás napsütésre. A délután második felétől egyre többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 3 és 9°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17°C között alakul.

2015. 11. 21. / szombat

Markáns hidegfront éri el hazánkat.

Hatására erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Eleinte szórványosan, majd a déli óráktól sokfelé várható jelentős mennyiségű, helyenként 20-30mm-t meghaladó csapadék!

Délutántól a magasabban fekvő területeken az esőt egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel, sőt az esti óráktól a Dunántúlon már síkvidéken is előfordulhat szilárd halmazállapotú csapadék!

A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 3 és 8°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11°C között alakul.

2015. 11. 22. / vasárnap

Eleinte marad az erősen felhős vagy borult idő, majd nyugat, északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. A reggeli, délelőtti órákig sokfelé várható csapadék.

A jelenlegi számítások szerint keleten eső, a Dunántúlon eső, havas eső, néhol esetleg nem megmaradó hó vegyesen, illetve a magasabban fekvő területeken havazásra lehet számítani.

Hegységeink magasabban fekvő tájain akár több cm hó is hullhat!

Az északnyugati szél sokfelé élénk lesz, helyenként erős lökésekkel. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 1 és 6°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7°C között alakul.

Távolabbi kilátások:

A legfrissebb előrejelzések szerint jövő héten marad a változékony, többször csapadékos, télies idő.

A csapadék halmazállapota síkvidéken még meglehetősen bizonytalan, de a jelenlegi számítások szerint az eső mellett egyre jellemzőbb lesz a havas eső, havazás, és főleg az éjszakai, reggeli órákban akár átmeneti néhány centiméteres hóréteg is kialakulhat!

A hegységeink magasabban fekvő területein pedig igazi téli időre van kilátás, akár jelentősebb vastagságú hótakaróval!

Az éjszakák egyre inkább fagyosak lesznek és nappal is mindössze 0 és 5°C közötti értékekre lehet számítani!

Szűcs Péter / idoinfo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: