Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 20. 09:15, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Indul a Csak színház és más semmi negyedik évada

Indul a Csak színház és más semmi negyedik évada

Március elején indul a Csak színház és más semmi című tévésorozat negyedik, egyben utolsó évada a Duna Televízióban, ahol nyolc héten át követhetik a nézők az epizódokat.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Megafilm Service közös produkciójának záró szériája március 2-tól heti rendszerességgel, szombat esténként 19 óra 30 perctől lesz látható.

Goda Krisztina, a sorozat kreatív producere az MTI-nek elmondta: a negyedik évad nyolc 52 perces epizódból áll. Folytatják az előző évadok történetszálait, de újak is bekerültek. A történet egyik bástyája továbbra is a Szervét Tibor és Szávai Viktória által vitt Dénes-Petra-szál, de ebbe is bekerült egy új szereplő és új fordulatot kapott a történet.

A sorozat negyedik évadában a Komédiás Színház társulata új kihívás elé néz. A színház magánkézbe került. Dénes úgy dönt, felújíttatja az épületet, és a munkálatok alatt a társulatnak új helyre kell költöznie. Petra a színház életéről szóló regényen dolgozik, amely számtalan titkot, kínos történetet tartalmaz. Mivel a regény miatt elhanyagolja színházi munkáját, Dénes alkalmaz egy lelkes dramaturg gyakornokot, Kingát (Mentes Julcsi), hogy segítsen Petrának.

Goda Krisztina kiemelte, hogy a fiatalokat is szeretnék megszólítani a sorozattal. A szereplőgárdában is több 20 és 30 közötti szereplő tűnik fel. Az egyik új történetszál is fiatalokról szól: az új szereplőként megjelenő Ember Márk egy énekest alakít, akinek menedzsere szeretné, ha színészkedéssel is foglalkozna, ezért megpróbál helyt állni a színházi világban, azonban elég sok nehézséggel találja szembe magát.

A történet szerint a színház a Napfény hotel című zenés darab bemutatójára készül, amelynek főszerepére kérik fel az ismert fiatal popsztárt, Kozma Alexet (Ember Márk). A női főszerepre visszahívják Lilit (Mikecz Estilla), aki hamarosan összetűzésbe kerül a nagyképű celebbel. Lili helyzetét tovább bonyolítja, hogy a darabot Máté (Klem Viktor) rendezi, akivel idő közben szakítottak.

Még egy új szál végigvonul a nyolc epizódon: a színház felvételt hirdet színésznői posztra. A válogatáson két lány (Tóth Eszter és Réti Nóra) is hasonlóan tehetségesnek bizonyul, de csak az egyikük kaphat szerződést, ezért erős rivalizálás indul.



Goda Krisztina megjegyezte, hogy a történet nem csak szerelmi háromszögeket mutat be. A magánélethez kapcsolódó témák mellett megjelenik a pénzszerzés, a színház működésének finanszírozása. Helyet kap a szakmai féltékenység témája, hogy hogyan veszi át az uralmat a fiatal generáció, és ezt hogyan éli meg az idősebb. A sorozatban Cilit alakító Bánsági Ildikó önálló történetszála például, azt a kérdést feszegeti, hogy mit kezdjünk azzal, ha elérjük a nyugdíjas kort, szabad-e még szerelmesnek lenni, vagy az ember alapvetően rendezkedjen be a biztonságra.

Az Alinda-Barna-szálról a forgatókönyvíró elmondta, hogy Alinda (Schell Judit) Norvégiában forgat a sorozat jelentős része alatt. Barna (Csányi Sándor) esetében azzal a dilemmával foglalkozik a sorozat, hogy mit kezdjünk azzal, ha az anyánk beköltözik hozzánk átmenetileg.

A forgatás tavaly nyár elejétől szeptember közepéig tartott. Mivel az eddigi helyszínen, a Thália Színházban rekonstrukció zajlott, ezért a történetben szereplő Komédiás Színházat is felújították, és a sorozatbeli társulat kénytelen volt addig egy művelődési házba költözni.

Az új évadban is megtartották a sorozat cselekménygazdagságát és humorát, a karakterek szerethetőségét - hangsúlyozta Goda Krisztina, hozzátéve: új színt hoz az eddig is "brillírozó" Szervét Tibor figurája, aki ismét fontos szereplője a sorozatnak.

A tervek szerint ez az utolsó évad. "Szerettük ezt a sorozatot, és jó, hogy megszülethetett, de vannak új terveink" - fogalmazott a kreatív producer, aki elárulta, hogy Divinyi Rékával már belekezdtek egy másik széria írásába.

A produkció vezető írója változatlanul Divinyi Réka, az epizódok forgatókönyveit mellette Goda Krisztina és Kormos Anett jegyzi. A producer Kálomista Gábor, a line producer Helmeczy Dorottya. A vezető operatőr Babos Tamás, a vezető rendező Miklauzic Bence, a társrendező Vecsernyés János.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.