Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 09. 11:32, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

IMF/EU-tárgyalások - Varga Mihály: kemény tárgyalásokra készülünk

IMF/EU-tárgyalások - Varga Mihály: kemény tárgyalásokra készülünk

Kemény tárgyalásokra készül Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, aki főleg adózási kérdésekben számít vitára. Erről a tárca nélküli miniszter hétfőn, az m1 Ma Reggel című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóküldöttsége.

Varga Mihály szerint nem kizárt, hogy a hiteltárgyalások során előkerülhet a vagyonadó vagy az ingatlanadó kérdése is. A tárca nélküli miniszter emlékeztetett arra, hogy korábban Ukrajnában, Romániában, Lengyelországban váratlan témákat is előhozott a tárgyalódelegáció.
A miniszter szerint, ha a tárgyalások során a magyar gazdaságpolitika alapelemeit érintik, akkor el fogják mondani, hogy a kormány erről másképp vélekedik. Úgy fogalmazott: meglátják, hogy lehet-e kompromisszumot kötni. Közölte azt is, azzal a nyitottsággal fognak a tárgyalóasztalhoz ülni, amit korábban ígértek.
Varga Mihály biztos abban, hogy a tranzakciós illeték ügye elő fog kerülni a megbeszéléseken. A miniszter szerint el fogják mondani: eddig inkább az volt a furcsa, hogy miközben a bankok nagy része fizetett bankadót, ebből a jegybank kimarad. Ezért most a kincstár és a jegybank bevonása helytálló kezdeményezése a kormánynak.
Varga Mihály szerint ebben a kérdésben lesz vita, de úgy fogalmazott: nem hiszi, hogy ezen múlna a megállapodás megkötése.
A tárgyalódelegáció július 25-éig lesz Budapesten, az egyeztetéseket augusztus végén folytatják majd - közölte a tárca nélküli miniszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.